Select Page

Veïns i autoritats es concentraven ahir diumenge a les 12:00h enfront de la Cala del Soio per a manifestar el seu rebuig de les obres en la bocana del Portet de l’Olla. Entre els centenars de congregats es trobava l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll i la pràctica totalitat dels edils que conformen la corporació Municipal. A més de pancartes en contra de l’obra, amb lemes com ara “La cala del Soio, paratge natural i protegit” o “no a la bocana, si a la Cala”, en el transcurs de la concentració, que va durar aproximadament una hora, els representants dels veïns van arreplegar firmes en contra de l’actuació.
Joan Senent, veí de l’Olla va ser l’encarregat de donar veu al manifest en contra de les esmentades obres. Senent va començar la seua intervenció dient: “Amics i companys, ens hem reunit tots ací per a impedir una atrocitat més en este litoral. Una atrocitat basada en una mentida flagrant en un document públic; el que eixe tros de platja no és apte per al bany. Tots els que estem ací ens hem banyat, és una mentida que no podem consentir. Hem de passar a l’acció i fer coses dins de la legalitat, evidentment. Es van a arreplegar firmar per a presentar davant del jutge que ha de dictaminar sobre la causa”. Darrere d’estes paraules, Joan Senent va reproduir el que el manifest assenyalava, “les persones ací firmants, preocupades pels danys irreversibles a l’entorn singular de la Cala del Soio i a la seua platja, ecològics, històrics, patrimonials i d’afecció a una cala volcànica singular, que es produirien si s’executa el projecte previst per la concessionària del Portet –Vincelem- de canviar la bocana del port, firmen el present escrit per a deixar constància davant de les administracions responsables del seu desacord amb esta nova agressió del nostre litoral privatitzat en forma d’empresa privada”.
Conclosa la intervenció de Joan Senent, a qui els més de 300 presents van aplaudir, prenia la paraula el primer edil alteà, Andrés Ripoll, el qual explicava les accions preses pel consistori en contra de l’obra. “Tots els grups municipals estem en contra d’esta obra. El dia que parem l’obra ho vam fer perquè no tenia llicència d’obres municipal, però açò és momentani. La concessionària pot tornar a demanar llicència i si complira tots els requisits podria tindre-la. Però hem donat un pas més. Hem presentat un contenciós al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana contra la resolució de Conselleria i sol·licitat mesures cautelars perquè no es puga fer res mentres es resolga eixe contenciós. El jutge ens ha acceptat les mesures cautelars i ha notificat a la concessionària. Per tant l’obra està paralitzada pel jutge fins que no es resolga el contenciós que ha posat l’Ajuntament. Ara el que hem de fer és seguir el procés del contenciós”.

Pin It on Pinterest