Select Page

Els interessats es poden inscriure a la Casa de Cultura


La regidoria de Cultura ha organitzat per a este diumenge 13 de febrer una ruta historicofotogràfica amb la direcció de l’historiador Juanvi Martín i el fotògraf Martín Sánchez. Miquel Zaragoza ha donat a conéixer este nou projecte “que naix després de l’èxit de l’exposició de fotografies de Martín Sánchez en les dos biblioteques alteane i que compta amb la participació del propulsor de les rutes històriques per Altea que s’han pogut realitzar estos quatre anys passats, parle de Juanvi Martín”. Junts han organitzat el que s’anomena “Atrapant el moment: rutes historicofotogràficas per Altea” assenyala el regidor “rutes on la fotografia, la història, el paisatge i la naturalesa confluïxen perquè els visitants, els que ens acompanyen eixos dies poden ser els que capten amb la seua càmera fotogràfica els enclavaments més representatius del nostre poble”.
La idea va sorgir, indica Juanvi Martín, “amb l’exposició de Martín Sánchez i al veure que darrere de cada fotografia hi havia tota una història oficial i oficiosa ja que alguns racons tenien darrere més d’una història”. A ambdós se’ls va ocórrer la idea de fer “una busca de moments” segons Juanvi Martín, “és a dir, intentar fer una volta per Altea en la que no es busque només la imatge, sinó també tota la història que amaga eixa imatge”. El fotògraf per la seua banda explica la pretensió seua de “ensenyar com buscar eixos xicotets racons per a plasmar-los en la fotografia i per al que no necessiten una gran cambra, només necessiten estar en el moment, en el lloc i prendre la imatge en l’instant”.
El punt de trobada serà a l’estació del Trenet a les 10.30 del diumenge 13 de febrer i el recorregut inclou Raval Marinera; Baluard; Portal Nou; Plaça de l’Església; Portal Vell; Plaça de la Creu; Carrer Moncau; Carrer convent; Carrer La Mar i estació Trenet. No hi ha cost de participació i les inscripcions es poden formalitzar a la Casa de Cultura o telefonant al 96-5842853.
Segons indica el regidor, s’organitzarà una ruta el segon diumenge de cada mes i es preveu la realització d’una mostra de les fotografies amb la selecció de les tres millors i la donació d’un premi simbòlic.


 

Pin It on Pinterest