Select Page

El projecte Enoaltea pretén aportar un plus de qualitat a l’oferta gastronòmica alteana fomentant els plats i la cuina autòctona. Eixe és el principal objectiu d’esta iniciativa presentada en Fitur 2011 per l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, el regidor de Turisme, Miquel Zaragoza, i Francisco Santonja, coordinador d’Enoaltea. Ripoll ha incidit en les noves propostes, en la innovació, per a incrementar i fidelitzar el turisme alteà en coordinació sempre amb la forta aposta cultural. “Enoaltea intenta traure a la llum, utilitzar i potenciar els productes de la terra, productes locals” indica Santonja i assegura que “amb això incrementem i dinamitzem l’economia local fomentant la demanda dels productes típics”.


En este projecte entren en joc productors locals, establiments gastronòmics (botigues, restaurants d’Altea…). D’esta manera, Enoaltea perseguix la intercooperació entre productors (posar en marxa processos de concertació treballant en un mateix fi); promoure canvis que incrementen l’oferta de productes propis; promoure la demanda i gaudi d’un consum intel·ligent en relació als productes locals i de temporada així com en forta aposta pels productes km. 0 (màxim 40 km de perímetre municipal).


El projecte té com a fi crear un club amb tots els actors de la localitat que s’involucren a potenciar els productes típics del territori creant el que es va a denominar Club Enoaltea. En eixe sentit, es va a organitzar Una Trobada de l’Enogastronomía Innovem Junts CV el mes de març del 2011 que serà una trobada de


Empreses i professionals vinculats a l’enogastronomía valenciana i que tindrà com a objectiu l’intercanvi de criteris i la generació d’accions de cooperació entre els agents vinculats a la producció, transformació, comercialització i promoció de l’oferta de productes del territori. Se’n va a procedir a la selecció de


Bones Pràctiques en l’Enogastronomía d’Altea per mitjà de la convocatòria identificarà les bones pràctiques que estiguen propiciant la innovació i el desenvolupament de l’economia productiva del territori, a fi de reconéixer l’excel·lència en la


Actuació d’aquelles entitats que estan desenvolupat una tasca distingida de prospecció, difusió i promoció del consum enogastronòmic. I finalment, es vol generar un nou model de senyalització que propicie un suport a la demanda dinamitzada. L’Ajuntament d’Altea establirà mecanismes de senyalització d’aquelles entitats compromeses a través d’una oferta diferenciada amb el projecte ENOALTEA.


 

Pin It on Pinterest