Select Page

La corporació Municipal visita les instal·lacions adequades a càrrec del 2n Pla E


A primera hora del matí alguns dels edils de la corporació Municipal, entre els que es trobava l’alcalde i l’edil de Cultura, han visitat les instal·lacions de la nova sala multiusos preparada en els baixos de Palau Altea amb finançament del 2n Pla E del Govern de la nació. Com ja va anunciar l’alcalde a l’inici de les obres, la nova sala tindrà com a usuaris habituals els integrants dels dos grups de teatre amateur amb què compta el municipi, Pla i Revés i Albalat Teatre.


En el transcurs de la visita, en la que també es trobaven presents els responsables de l’obra i dels dos grups de teatre, el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, ha apuntat que “l’obra és una realitat hui gràcies al Pla E de Sabater, els plans de la qual han servit per a reactivar l’economia a Altea i ara estem veient com ha de ben quedat este espai multiusos”. Segons Zaragoza “este nou espai servirà, a més de per a fer representacions de xicotet format i teatre infantil, per a albergar la seu de dos grups de teatre locals de llarga tradició com són Pla i Revés i Albalat Teatre”. Saragossa ha manifestat satisfacció pel resultat de les obres.
Com a tècnic de l’obra, l’arquitecte Vicente Sellés ha explicat que la sala existent no tenia cap tipus d’adequació i el que s’ha fet ha sigut organitzar el dit espai per a poder utilitzar-lo de manera òptima. “S’ha creat una sala àmplia amb una sala annexa que pot funcionar separada o junta d’acord a la necessitat dels grups o de l’activitat que s’estiga desenvolupant en cada moment; s’ha creat una zona de vestuaris i una neteja adequada per a minusvàlids, així com també s’ha adequat l’entrada a totes les instal·lacions; s’ha aprofitat l’altura existent per a fer una zona de despatx i una passarel·la tècnica per als assajos d’il·luminació i efectes especials necessaris; a més s’ha dotat la sala amb dos magatzems i evidentment les dos altures s’han salvat amb una escala adaptada a la normativa vigentment i finalment, també s’ha creat un accés a la zona de magatzem d’escenografia del Palau”. Ha concretat Sellés, director d’obra.
I l’últim a prendre la paraula ha sigut l’alcalde, qui manifestat alegria pels resultats obtinguts. “Ha quedat un espai decent i perfectament adaptat”, ha declarat Andrés Ripoll. El primer edil ha destacat la importància de poder assajar amb tots els efectes tècnics que es requerisquen, gràcies a l’adequació de la barana superior en què es poden instal·lar focus i projectors, entre altres.
L’alcalde s’ha referit a l’activitat dels dos grups de teatre locals, “que es veurà millorada amb la disposició d’este nou espai, quelcom que és una alegria i satisfacció”.
Andrés Ripoll ha aprofitat la seua intervenció per a agrair a l’arquitecte redactor del projecte, Vicente Sellés, i a l’empresa que ha dut a terme les obres, Peresa, el seu treball; així com també ha significat la paciència que els dos grups de teatre han tingut i que ara han manifestat que hi ha valgut la pena l’espera. El cost de l’actuació ha ascendit a 109.000€.


 

Pin It on Pinterest