Select Page

Les regidories de Cultura i Educació estan desenvolupant en este curs 2010-2011 campanyes escolars d’iniciació a la lectura en les biblioteques d’Altea i Altea la Vella. La visita més recent ha sigut dels escolars d’Infantil del col·legi de Garganes a la biblioteca d’Altea la Vella on els regidors delegats, Miquel Zaragoza i Pepa Perles, han compartit amb els xicotets la classe d’iniciació impartida pel bibliotecari. Zaragoza ha remarcat la col·laboració entre els distints departaments municipals d’Educació i Cultura “per mitjà dels quals s’ha organitzat una visita dels escolars d’Infantil amb la finalitat d’explicar com funciona una biblioteca; com manejar els seus llibres; el sistema informàtic que permeta tot això incentivar la lectura entre els més xicotet i que d’alguna manera s’habituen a visitar la biblioteca per a estudiar; jugar amb els llibres i que vagen acostumant-se a utilitzar-les”.
La lectura és primordial per a una educació completa, ha afegit la regidora d’Educació, Pepa Perles, recordant que ja fa anys que “tant la regidoria de Cultura com la d’Educació han intentat desenvolupar activitats per a fomentar la lectura amb els alumnes i sobretot amb els d’Infantil”. Amb eixe objectiu s’han creat estes jornades per als escolars d’Altea “visitant les dos biblioteques -comenta Perles- de manera que ells puguen veure què hi ha en els llibres que no és tan sols lletres, sinó que també amb els dibuixos es pot llegir”.
La visita dels escolars a més ha tingut una activitat extra perquè aprofitant l’exposició d’obres de Miguel Hernández, se’ls ha llegit diversos contes de l’escriptor alacantí.

Pin It on Pinterest