Select Page

Alcalde i Regidor de Cultura assistixen al concert-presentació de l’obra de l’historiador alteà Juanvi Martín


En el matí d’ahir diumenge, la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella presentava el llibre que ha editat amb motiu de la celebració del seu 75 aniversari i en el que es narra la història de la Banda. Per a l’ocasió, els músics es van vestir de gala i van interpretar huit peces significatives en la història de la música i de la Recreativa. Música que va estar acompanyada de les paraules de l’autor del llibre, Juanvi Martín Devesa i també del director de la Banda, Andrés Colomina Bernabeu, els que van recordar les línies seguides per la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella. L’acte va comptar amb la introducció del president de l’entitat musical, Vicente Ripoll.
A esta cita amb la música a Altea la Vella van assistir l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll i el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza; també la jutge de Paz, Paquita Ripoll; l’edil popular, Mª Pepa Rostoll; l’edil del Bloc, Baltasar Ripoll; el president de Caixaltea, José Miguel Cortés i representants de la Federació de societats Musicals de la Comunitat Valenciana, a més de socis de l’entitat i veïns d’Altea la Vella.
El llibre, que no va estar present en l’acte, contindrà un DVD en el que es mostraran anècdotes i imatges divertides viscudes pels protagonistes de la història, els músics, i en el que la SRM d’Altea la Vella ha decidit incloure el concert-presentació, per la qual cosa s’ha decidit que l’entrega del llibre siga a partir de l’1 de desembre amb el DVD inclòs, recordant la data de la inauguració del primer local d’assaig l’1 de desembre de 1935; com explicava Vicente Ripoll.
Ripoll agraïa públicament el suport rebut d’empreses i persones “que han cregut en este projecte per la seua aportació a la cultura i la història de la Banda”. Per a concloure la seua intervenció, el president de la SRM d’Altea la Vella donava també les gràcies a l’autor del llibre, qui de forma desinteressada ha treballat durant un any en l’edició del mateix. Des de l’entitat s’obsequiava a Juanvi Martín amb un instrument antic, una viola de roda, construïda artesanalment per a l’ocasió.
“Quan comencem a investigar vam veure que en el llibre d’actes estava el primer repertori interpretat per la banda i el que vam fer va ser triar les peces que han marcat la història d’esta societat musical. Història que comença sense documents en 1934, però el primer llibre d’actes del qual és de 1936. Va ser amb el repartiment dels primers mètodes Eslava, quan dóna inici l’activitat, però ja l’1 de desembre de 1935 es funda la primera seu i a partir d’ací irromp amb força la Societat Musical amb el Mestre José Ortiz ronda, “Pepito Perolo”. Amb estes paraules, l’autor del llibre justificava la línia d’investigació seguida per a recompondre la història de la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, que començava el seu camí amb el nom d’Unió Musical. Un viatge de 75 anys sense interrupcions, lligat a desenes de famílies a Altea la Vella, que amb la publicació d’esta obra veuran reflectida part de la seua vida.
 

Pin It on Pinterest