Select Page

La mesura suposa una baixada de 10 punts passant del 0;75 al 0,65


El regidor d’Hisenda, Eloy Hidalgo, i l’alcalde, Andrés Ripoll, han comparegut públicament per a explicar una nova mesura econòmica que l’Equip de Govern proposarà en Comissió Informativa, divendres que ve, als grups de l’oposició per a la seua aprovació en sessió plenària. Com ha indicat el responsable de la Hisenda Municipal, “es tracta d’una mesura important per als alteanos basada a reduir el tipus impositiu de l’IBI del 0,75 al 0,65. Mesura que suposarà una congelació en el rebut de l’Impost de Béns Immobles, amb la qual cosa els alteans no van a haver de pagar més l’any que ve”. Recordem que ja en el Ple de l’11 de novembre del 2009 els vots favorables del PSOE, CIPAL, BLOC i Paca Sevila van aprovar una rebaixa en el tipus impositiu de l’IBI d’un 0,825 al 0,75.


“Estem complint amb la paraula donada des de principi de legislatura, amb el compromís adquirit en el Ple que la revisió cadastral no tenia perquè afectar els alteans. Així s’ha pogut comprovar després de la campanya de pagament de l’IBI 2010, en la que els alteans han pogut comprovar que les mesures adoptades per este Equip de Govern han sigut efectives i han tingut l’abast que ja havíem anunciat”; ha comentat Hidalgo en el transcurs de la seua intervenció.


El procés que ha de seguir la mesura per a ser aprovada definitivament i que es puga aplicar en la campanya de l’IBI 2011 passa per ser aprovada pel Ple, salvar el període d’exposició pública i si no hi ha al·legacions s’aprovarà de forma definitiva. En el cas de produir-se al·legacions, estes es resoldran en el Ple i es procedirà a l’aprovació de la mesura. Una aprovació que ha de dur-se a terme abans del 31 de desembre perquè l’esmentada rebaixa del tipus impositiu de l’IBI puga aplicar-se l’any que ve. Respecte als passos que s’ha de seguir, Eloy Hidalgo hi ha assenyalat que “des d’Hisenda s’han tingut en compte els terminis a complir i la mesura s’ha presentat amb temps suficient per a ser aprovada abans del 31 de desembre”.


A més, Hidalgo ha parlat dels criteris seguits per a marcar la rebaixa del tipus impositiu i basats en “un càlcul fet per part dels tècnics municipals perquè l’Ajuntament no ingresse més diners per concepte de l’IBI del que s’ha ingressat enguany; és a dir, com tot el món sap, hi ha un efecte corrector en els rebuts de l’IBI que fa que no tot el valor cadastral nou s’aplique en el rebut, esta mesura es va reduint any a any i nosaltres ens vam comprometre a anar abaixant el tipus impositiu de l’IBI, una mesura de legislatura que anunciem i que estem complint”.


Per la seua banda, l’alcalde ha mostrat satisfacció per la mesura i ha posat en relleu l’esforç que està fent l’Equip de Govern per a complir amb els compromisos adquirits amb la ciutadania. En este sentit, Andrés Ripoll ha afirmat que “junt amb altres mesures econòmiques plantejades pel regidor d’Hisenda per a anar corregint eixes desmesures econòmiques que hi havia i que continuen havent-hi, no cal enganyar-nos, plantegem una més per a a poc a poc anar corregint la situació”. Al que ha afegit, “no volem fer de colp la correcció, com volia fer veure el Partit Popular a través de les campanyes desinformatives que feia referents a la revisió cadastral en què Deia que seria un assalt als ciutadans. Ara els ciutadans poden adonar-se que no ha sigut cap assalt. Després de pagar el rebut de l’IBI els ciutadans s’han pogut donar compte de qui estava explicant les coses tal com eren i qui no estava dient la veritat”.


Per a concloure, l’alcalde ha insistit en “el compliment dels compromisos per part de l’Equip de Govern”.

Pin It on Pinterest