Select Page

El representant de l’Associació Internacional de Juristes per al Sàhara occidental, Felipe Briones, va oferir una xarrada a la Casa de Cultura d’Altea dijous passat 14 d’octubre. Briones va resumir breument el procés de descolonització de la zona sahrauí de l’estat espanyol i la seua inclusió com a territori no autònom en la llista de classificació d’estats de Nacions Unides. “Este fet, segons Briones, és fonamental per a l’esdevindre posterior de la zona actualment ocupada pel Marroc i definix legalment el seu dret a l’autodeterminació”. Junt amb Briones, es trobava el delegat del poble sahrauí a la Comunitat Valenciana, Mohammed El Mamun Brahim, el qual va recordar que “mai de la vida ha existit una relació històrica entre El Marroc i el Sàhara Occidental, encara que vullguen, els marroquins no trobaran en les nostres terres ni un sol marroquí allí soterrat pel que no hi ha llaços històrics que ens unixen”.
A l’acte van acudir l’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, i el representant del grup municipal popular, Jaime Sellés, a més d’un nombrós grup de persones interessades. Esta xarrada s’enllaça amb la multitud d’actuacions que l’Associació Internacional de Juristes per al Sàhara occidental porta realitzant amb la finalitat de donar a conéixer la repressió marroquina en la zona ocupada sahrauí.


 


 

Pin It on Pinterest