Select Page

El cost de l’actuació ascendix a 250.000€ i està finançat pel 2n Pla E


A primera hora del matí donava inici l’actuació de derrocament de l’edifici que la Societat Filharmònica Alteanense tenia destinat a aulari. Espai en què s’executaran unes noves dependències per a l’Escola de Música gràcies al finançament del 2n Pla E; així ho han donat a conéixer el Regidor de Cultura, Miquel Zaragoza; l’alcalde, Andrés Ripoll i el president de la SFA, Josep Lanuza, el qual ha manifestat sentir-se molt content per l’actuació.


“Estem ací en l’inici d’una nova obra que consistix en la renovació de l’aulari de l’Escola de Música de la SFA. En un principi es va pensar a canviar la teulada, però vistes les males condicions de l’edifici es va decidir renovar-lo tot i inclús reforçar la fonamentació perquè en un futur es puguen ampliar les instal·lacions amb l’execució de plantes superiors”,ha explicat l’edil de Cultura a peu d’obra.


Miquel Zaragoza ha significat que “al contrari al que està fent el PP, que està contínuament retallant pressupostos per a Cultura i sobretot a la música, nosaltres hem destinat 250.000€ a l’Escola de Música. A la construcció d’un nou edifici perquè els xiquets alteans puguen estar en condicions òptimes per a desenvolupar la seua activitat d’estudi”.


Per la seua banda, l’alcalde ha recordat que són 14 les obres que el 2n Pla E finançarà a Altea, sent la construcció del nou aulari de l’Escola de Música de la SFA una d’elles. “L’Equip de Govern triem estes 14 obres amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans, i la que hui estem visitant va ser especialment costosa ja que no arreplegava tots els requisits de la convocatòria al ser un local cedit a la SFA, però darrere d’una sèrie de gestions s’ha aconseguit que es poguera incloure en les obres del Pla E”, ha detallat el primer edil alteà.


Segons les dades aportades per l’alcalde, “l’obra consistirà en la renovació de les aules de música de la Filharmònica, ubicades en un edifici antiguíssim ja que va ser l’antic mercat municipal que s’ha anat reconvertint en aules de primària i després en aules de música”. Al que ha afegit, “es tracta de fer un edifici nou amb perspectives futures, per al que es va a reforçar el forjat perquè algun dia es puga construir una segona planta”.


Finalment, Ripoll ha estimat que podria ser a finals de gener de l’any que ve quan les obres estiguen concloses. L’execució de les obres va a càrrec de l’empresa CANDIFER.


Des de la SFA, el seu president ha agraït a l’Ajuntament l’haver atés les seues peticions i ha explicat que els alumnes que en estos moments estaven cursant els seus estudis de música han sigut reallotjats en la casa existent enfront de l’Escola de Música, en el propi carrer Filharmònica, a excepció d’alguna classe que s’està impartint al Centre Social, Conservatori o Casa de Cultura.

Pin It on Pinterest