Select Page

Miquel Zaragoza: “és necessària la revisió de les taxes per a la supervivència del Conservatori”


Els edils de Cultura i Hisenda han donat a conéixer una nova proposta de l’Equip de Govern en matèria cultural i educativa com és la revisió de les taxes del Conservatori. Com han explicat Miquel Zaragoza i Eloy Hidalgo, el propòsit de la mesura és garantir la viabilitat del centre docent, ja que en estos moments és un servici que presenta dèficit. Deute que es veurà incrementada a causa de la rebaixa del 57% de la subvenció que fins al moment venia concedint-li Conselleria.


“A causa del retall de Conselleria de Cultura i Educació en la subvenció que rebia el Conservatori Municipal Professional d’Altea, que representa 80.000€, des de l’Ajuntament d’Altea ens hem vist obligats a una revisió de les taxes del Conservatori per a adaptar-les als barems que marca la Conselleria”, ha declarat el responsable de Cultura. Zaragoza ha recordat que “les taxes que s’estaven pagant eren les de 1997, quan encara només existia el Grau Elemental, per la qual cosa pagaven igual els alumnes d’Elemental que els de Grau Superior”.


Miquel Zaragoza ha reconegut que el Conservatori Municipal d’Altea és un dels més deficitaris de la província, “de fet, no es cobraven taxes ni per a realitzar les proves d’accés; a més que en el Conservatori alteà hi ha 35 alumnes de tota la comarca”.


“El que volem amb esta revisió de les taxes és que el Conservatori siga viable. Que puga continuar prestant un servici als ciutadans”, ha declarat l’edil socialista. Miquel Zaragoza ha anunciat també que “paral·lelament a la revisió de les taxes s’han elaborat una sèrie d’ajudes i subvencions als alumnes que estiguen empadronats a Altea almenys dos anys”. Per a accedir a les dites ajudes s’han de complir diverses premisses, com per exemple pertànyer a una família nombrosa, i en este cas es reduirà la matrícula en un 50%; pertànyer a una família nombrosa especial, obtenint així una reducció del 75%; si la família no supera l’IPREM en dos vegades també s’optarà a una bonificació i si l’expedient acadèmic és igual o major a un 7, tindrà una reducció en les taxes.


Miquel Zaragoza ha conclòs la seua intervenció posant de manifest que “mentres des de la Generalitat Valenciana s’està retallant en inversions a Conservatoris i Escoles de Música, des del Govern Central s’està invertint sense ser matèria de la seua competència”. Zaragoza ha recordat diverses de les inversions que s’han dut a terme al Conservatori en l’última legislatura a càrrec dels pressupostos municipals i al Pla E i la reforma de l’Escola de Música de la Societat Filharmònica Alteanense el cost de la qual ascendix a 300.000€ finançats pel 2n Pla E.


Per la seua banda, el responsable de la Hisenda Municipal ha exposat que “des que l’Equip de Govern actual va entrar a tindre responsabilitats es va prendre molt seriosament la qüestió del dèficit municipal. Hem anat prenent una sèrie de mesures i analitzant totes les àrees i este era el moment de prendre decisions en l’àrea de Cultura, en concret al Conservatori Municipal. Decisions que s’han vist forçades perquè la Conselleria ens ha retallat en més d’un 50% les ajudes que rebia este Conservatori”.


Eloy Hidalgo ha reiterat la necessitat modificar les taxes perquè puga continuar funcionant el servici; “l’objectiu d’estes mesures no és que els ciutadans hagen de pagar la mala gestió de la Generalitat Valenciana , sinó que entre tots garantim la viabilitat del Conservatori”. Segons les xifres facilitades per Hidalgo, a pesar de la modificació de les taxes, “el Conservatori continuarà sent deficitari perquè no podem llastar més les economies alteanes”. Les dades indiquen que el cost de personal ascendixen a 722.766€; un gasto ordinari de 100.180€ i uns gastos indirectes de 24.966, la qual cosa fa uns gastos totals de 847.913. Al contrari, els ingressos són de 252.605, ja amb la nova ordenança, “per tant, a pesar de les noves mesures, si només atenem a l’actualització de la taxa continuaríem tenint un dèficit de 600.000€”, ha puntualitzat el regidor d’Hisenda. Al que ha afegit, “la modificació de les taxes no és la solució, és una més de les mesures que estem prenent”.


Com a segona mesura per a combatre el dèficit, Eloy Hidalgo ha avançat que s’està estudiant la reducció dels gastos de personal, amb l’eliminació de 4 places de professorat que en estos moments tenen un número molt reduït d’alumnes. Estudiants que seran absorbits per altres professors del Conservatori.


Una vegada més, Eloy Hidalgo ha exposat quin és el mètode de treball triat pel seu Equip per a conduir les arques municipals: “ens dóna igual que estiguem a principis de legislatura o al final, el que no podem és fugir de les responsabilitats que tenim com a Equip de Govern i la nostra principal preocupació tots els dies és garantir els servicis als alteans i creiem que així ho estem fent amb el paquet de mesures de retall de gasto que estem aplicant d’una forma responsable”.


No cal oblidar que la revisió de les taxes del Conservatori suposen la modificació d’una Ordenança Municipal, la competència de la qual és plenària; per tant, en el cas d’aprovar-se en la pròxima sessió del Ple, les noves taxes s’aplicarien en el segon trimestre del curs.
 

Pin It on Pinterest