Select Page

En el dia d’ahir, la Comissió de Festes del Santíssim Crist del Sagrari va voler commemorar el centenari de la construcció de la parròquia Mare de Déu del Consol amb una solemne missa. L’acte va estar oficiat pel Vicari General de la diòcesi d’Alacant-Orihuela i va comptar amb la participació del cor de veus blanques que interpreta el Misteri d’Elx, a més de la presència de les autoritats municipals amb l’alcalde i l’edil de Festes al cap.


Durant la celebració, que va donar inici a les 12:00h, D. Francisco Conesa Ferrer va tindre paraules de record per al Prevere D. Juan Bautista Cremades Peiró, el qual va ser l’artífex de la construcció del temple a principis del segle XX i els familiars del qual es trobaven en missa.


Conclosa la missa va tindre lloc la benedicció d’una placa commemorativa del centenari, que ha sigut ubicada en la zona d’accés al temple. Moment que l’alcalde va aprofitar per a entregar un obsequi als familiars del capellà Cremades.


A la vesprada, com és ja tradició, es va dur a terme la representació de l’arribada del Crist a la Badia d’Altea. L’escenificació va anar a càrrec del grup de teatre local Pla i Revés. Acabada la representació, la Comissió de Festes, les reines i els seus corts d’honor i les autoritats municipals, acompanyats per dolçaina i tabalet en Romeria van traslladar el Crist fins a l’Església del Consol, en la que es va celebrar la missa del Rescat, cantada també per l’Escolania del Misteri d’Elx.


Els actes religiosos de les Festes Patronals continuaran dimecres que ve 15 amb el Solemne Novenari en Honor al Santíssim Crist del Sagrari, que es prolongarà fins al dijous 23 de setembre. L’horari del Novenari és a les 20h, excepte els dies 18 i 19 que tindrà lloc a les 19:00h.


Però no sols s’han celebrat actes de caràcter religiós durant el cap de setmana. També els Moros i Cristians, com a part de les Festes Patronals que són, van disfrutar d’un dels actes més multitudinaris: El Sopar de Càrrecs.


Com el seu propi nom indica, El Sopar de Càrrecs és oferida per les “filaes” que en la present edició de les festes ostenten els càrrecs festers i que són Beduïns amb el regnat moro; Templaris, els que ostenten el regnat cristià; Malvines amb l’alferecía Mora i Mossen amb l’alferes cristià.


Al Sopar de Càrrecs van assistir més de 1.200 festers que conformen les 9 filaes cristianes i 11 mores que integren l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai, que celebrarà un altre dels seus actes grans dissabte que ve amb la Presentació de Trages.


Nota: programa d’actes en fitxer adjunt

Pin It on Pinterest