Select Page

La regidora de Festes presenta el programa d’actes de les festes del Crist i Moros i Cristians


Ahir dijous es va presentar el programa d’actes de les festes del Crist i de Moros i Cristians d’Altea per part de Pepa Perles, Regidora de Festes, Miguel Moragues i Marilo Almenar, Clavaris del Crist i Jordi Picó president de l’associació Sant Blai.
En els actes organitzats per la comissió de festes del Crist s’ha volgut ressaltar el Centenari del l’Església del Consol. Les celebracions religioses de què és la imatge emblemàtica d’Altea, comencen amb el “Triduo” un conjunt de tres misses cantades a les 20:00 de la vesprada anteriors a la missa de Centenari que van començar ahir amb una celebració presidida per Juan Manuel Cortés Gonzalvez, rector de la Puríssima Concepció de la Nucia i arzipreste de Callosa d’En Sarrià. Hui divendres tindrà la segona missa cantada presidida pel reverend Juan agost, rector del Bon Pastor de Benidorm i Vicari Episcopal, i la tercera missa, el dissabte 11 de setembre, dirigida pel Vicari Episcopal, Fernando Rodríguez Trives.
El diumenge 12 es realitzarà la missa del Centenari, on es donarà especial atenció a la figura del Capellà Cremades, rector que entre 1900 i 1910 va suposar una peça fonamental en la reconstrucció de la “Església de dalt” La missa tindrà lloc a les 12:00 a l’Església del Consol, la missa serà cantada per l’escolania del Misteri d’Elx, i serà oficiada pel Vicari General de la diòcesi Francisco Conesa Ferrer i des de les 18:00 escenificació de l’arribada del Crist a Altea per part de Pla i Revés, seguida de la romeria fins a l’Església del Consol, missa del Rescat a les 19:30.
Respecte als actes següents, l’ofrena de flors tindrà lloc el diumenge 19 i a la nit Palau Altea a càrrec de filharmònica Alteanense es durà a terme el concert de música festera. La setmana gran de les festes de Moros i Cristians començarà el divendres 24 amb l’Entrada de la Murta, Entrada de Bandes, Imposició de Banderoles i Pregó Oficial, realitzat enguany per Paqui Aznar, primera dona a ostentar el càrrec de reina cristiana en 1994, i les Entraetes, seguit en dies posteriors per la tradicional entrada mora, ostentació i rendició mora i entrada cristiana. També enguany cal afegir al programa, com es va anunciar fa un parell de dies, el dissabte 25, la prova del Campionat Regional d’Hípica de Domadura Vaquera que estarà acompanyat de més activitats d’esplai en el Camí de l’Algar.


Nota: Programa d’Actes en fitxer adjunt

Pin It on Pinterest