Select Page

Medi Ambient incidix en el benefici que suposa per al municipi


El regidor de Medi Ambient, Santiago Ronda ha comunicat que el servici d’arreplegues d’oli domèstic ha aconseguit els 50.000 litres, quan està a punt de complir-se els 2 anys de la seua posada en funcionament. D’acord amb les estadístiques de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea, en estos dos anys s’ha arreplegat 2 litres per cada ciutadà d’Altea, la població de les quals a hores d’ara supera els 20.000 habitants, i s’ha aconseguit una mitjana de 2200 litres arreplegats per mes. El regidor de Medi Ambient ha volgut recalcar que esta quantitat és important ja que “suposa un estalvi per als gastos de tractament a la depuradora i al clavegueram a l’evitar que es formen solatges d’assentament a les canonades de les vivendes”. Ronda ha recordat que esta és una manera simple de col·laborar amb el medi ambient, ja que tan sols cal “omplir d’oli les botelles de plàstic que utilitzem per a l’aigua, tapar-les bé i depositar-les als contenidors blancs xicotets que es troben en les zones de reciclatge”


Així mateix, Ronda ha explicat que les tres zones on s’arreplega més oli són el carrer Sant Pere, tant al costat del supermercat com de la farmàcia; el carrer Consell-Avinguda Corts Valencianes i carrer Convent-Avinguda Jaume I, “el que entra dins de la lògica al ser nuclis residencials en zona urbana”. A més dels indicats, també es pot depositar oli als contenidors situats en l’avinguda La Nucia-Mercaltea, Ptda Pla del Castell, Pàrquing del Palau, Portal Vell, carrer Sol-Conservatori, Ptda Cap Negret i Pàrquing i Zona Comercial d’Altea la Vella.


Des del departament de Medi Ambient s’ha puntualitzat que es tracta d’un servici gratuït que revalora el residu aprofitant-lo per a la generació de biodièsel al tindre un elevat poder energètic. Suposa una reducció important del cost de depuració de les aigües a la depuradora municipal i una millora en la qualitat de les aigües depurades abocades, així com una reducció de l’efecte perjudicial dels olis en les canonades de sanejament, com és la reducció del diàmetre interior d’estes. Finalment, es xifra que cada litre d’oli domèstic contamina 1000 litres d’aigua.


Quant als altres elements del servici de reciclatge, en l’arreplega de vidre la mitjana que es produïx en estos dos anys és de 38 tones per mes; la mitjana de paper i cartó és de 32 tones per mes i quant a envasos lleugers és de 12 tones al mes. Ronda ha volgut animar a tots els ciutadans a “continuar col·laborant en el reciclatge i a mantindre l’esforç” ja que suposa un benefici per a tots els alteans i alteanes.


 

Pin It on Pinterest