Select Page

L’empresa Vicente Caballer té preparats 1.500 quilos de pólvora per al seu llançament des del mar


La ministra de Cultura, Angeles González-Sinde, serà una de les personalitats que assistirà este dissabte 7 d’agost a presenciar l’espectacle de focs artificials Castell de l’Olla. Junt amb ella, estarà l’exministre i diputat nacional, Jesús Caldera; la subdelegada del Govern a Alacant, Encarna Llinares; la secretària autonòmica de Turisme, Victòria Palau; l’artista, Ramoncín i el torero, Luis Francisco Esplà entre altres. L’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, amb la corporació municipal  donarà la benvinguda als invitats que inclou igualment responsables d’altres instàncies com a Diputació d’Alacant, ajuntaments de província i comarca, etc.


 A les 24h del dissabte 7 d’agost donarà inici un any més el conegut i únic castell de focs artificials llançat des del mar, Castell de l’Olla, que preveu l’arribada d’unes 50.000 persones a tota la zona de l’Olla a Altea. L’empresa encarregada enguany, Vicente Caballer, té llestos uns 1.500 quilos de pólvora per al seu llançament eixa nit des de cinc plataformes flotants que van ser en el seu dia construïdes especialment des de la Universitat Politècnica de València per a este finalitat. La Confraria del Castell de l’Olla, segons el seu president, José Pérez Gorgoll, porta ja més d’una setmana preparant la col·locació d’estes plataformes en el mar. “Durant el temps que no s’usen –comenta Gorgoll- s’emmagatzemen en la Cooperativa Agrícola, una vegada arriba finals de juliol, es traslladen en camions fins a la platja de l’Olla amb la utilització de grues i camions”. Segons el president “com són molt grans, 8×5 metres, les dividim en deu per al seu trasllat i després en la platja tornem a unir les plataformes que amb diferents barcos col·loquem en punts ja determinats en el mar per al llançament del castell”.


 Així mateix, des de Policia Local  i Guàrdia Civil es té ja preparat tot el dispositiu de Seguretat i Tràfic per a eixa nit en la zona de l’Olla d’Altea recomanant per a tots els que fins allí s’acosten eixa nit l’ús de TRAM  evitant el vehicle propi. 

Pin It on Pinterest