Select Page

Miquel Saragossa, regidor de Cultura, i Santiago Ronda regidor Infraestructures han presentat oficialment la peces guanyadores de la XXVII Mostra d’Artesanía. Com ja es va donar a conéixer la setmana passada, Soraya Duc va guanyar el primer premi amb un collar de plata i 1000€. Fernando Carmona i Chelo Santacreu es van fer amb el segon premi de 900€ amb un bossa de mà, en cuiro, commemoratiu del centenari de la cúpula d’Altea i un debutant en la competició, Alex Redondo, ha aconseguit el tercer premi amb un collar en la modalitat de joieria dotat de 800€.
Saragossa ha assenyalat que les peces “passaren a formar part del patrimoni” així mateix ha reiterat “que en l’antesala de la biblioteca es troba una selecció d’algunes de la peces premiades en estos vint-i-set anys de competició” D’altra banda Santiago Ronda ha afegit que “es treballa perquè tant la Mostra, els visitants i els comerços d’al voltant, disposen tots d’espai i s’assegure l’harmonia dins d’un espai reduït” també “que l’objectiu és el manteniment i protecció de la zona en perfecte estat perquè vaja adquirint un caire més important”
Soraya Duc ha expressat la seua alegria pel seu primer premi, “la peça té quatre òpals andins i detalls en or i plata amb tècnica de calat i soldadura” La peça esta inspirada i dedicada a la mare naturalesa. “El meu estil és precolombí però esta vegada he pretés quallar el meu estil amb la naturalesa” ha recalcat Duc.
L’autora del segon premi Chelo Santacreu ha manifestat que l’obra “La Cúpula d’Altea” esta realitzada celebrant el centenari de la cúpula “esta feta amb moltíssimes peces, el bossa de mà va cosit a mà i trenat a mà i ha portat una elaboració de 12 hores diàries durant diversos mesos”.
Finalment Alex Redondo, guanyador del tercer premi, ha comptat que la seua peça “La Forja” s’inspira en l’elaboració del la forja artística” i “partint de fil de plata i treballat individualment cada peça; doblegant, engroguint, soldant i modelant” “Li he afegit tres pedres semiprecioses; turquesa, malaquita i amazoneta i una peça central que ve de la lamina de plata”
La Mostra d’Artesanía romandrà en la Plaça de l’Església fins al 4 de setembre.


 

Pin It on Pinterest