Select Page

El regidor del Grup Municipal Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea ha comparegut públicament per a manifestar la seua posició davant de l’acord plenari pres el passat 1 de juliol en què una de les mesures a adoptar era l’eliminació de dos dedicacions exclusives, una per part del BLOC i l’altra per part de l’Equip de Govern. Com ha informat Ripoll, pel seu grup és el mateix el que renuncia a la dedicació exclusiva tornant a reprendre el seu treball en la Universitat.


Per a l’edil del BLOC, “el ple del passat dia 1 va acordar una sèrie de mesures d’estalvi -amb l’estrany suport d’una pinça formada des de dins i des de fora del govern. Veure la firma de Paca Sevila junt amb la de Miguel Ortiz ha sigut un fet històric que farà falta analitzar algun dia. Les mocions presentades i l’escàs interés per propiciar acords entre tots els grups municipals demostren, molt clarament, que sí que es tractava d’una maniobra partidista i el que és més greu, que no afectaria tots els grups per igual”.
Segons ha indicat Ripoll, “el Bloc, durant esta legislatura, hi ha actuat coherentment amb el seu programa electoral i amb la decisió que prenem de propiciar un canvi de govern i de treballar per a fer una oposició constructiva. Oposició que consistix a votar favorablement les coses que considerem que són bones per al nostre poble i a votar negativament aquelles que considerem que no ho són. En tot cas, el meu grup sempre ha buscat alternatives i solucions que permeten mantindre els servicis municipals i que reduïsquen els efectes negatius en els alteans “. L’edil nacionalista ha recordat que el seu grup va aconseguir que el govern PSOE-CIPAL rebaixara la pujada d’impostos que pretenia, “perquè CIPAL, per molt que ara no ho reconega, ha sigut membre de l’equip de govern, i és tan responsable com el PSOE de la gestió indecisa i vacil·lant en estos temps de crisi”.
Baltasar Ripoll ha ratllat de responsable l’actitud seguida pel seu grup, motiu pel qual, segons ell, “s’ha convertit en el grup més molest, perquè, amb les mateixes dedicacions exclusives que el PP, que té 7 regidors més, ha fet més propostes. Vista nostra trajectòria, les opcions que defenen criteris numèrics són ridícules i no se sostenen”.
“Davant de la demagògia de les altres propostes, el grup Bloc-Verds continuarà demanant coherència i responsabilitat. Per això, la nostra proposta per al passat ple sí que incloïa mesures reals i significatives de contenció del gasto: reducció de 5 dedicacions exclusives de tots els grups municipals, revisió de contractes caducats, altres reduccions en tots els àmbits i la creació d’una comissió especial on tots els grups municipals participàrem, realment i sense interessos partidistes, per a buscar solucions i alternatives d’estalvi que ajuden al municipi i a la ciutadania a superar l’actual dificultat econòmica”, ha declarat Ripoll.
“El Grup Municipal Bloc-Verds, consultat el col·lectiu local del Bloc d’Altea, ha decidit que siga Baltasar Ripoll qui renuncie a la seua dedicació exclusiva. Per tant, tornarà a treballar a la Universitat d’Alacant, compatibilitzant este treball amb les seues responsabilitats municipals. El Bloc és conscient que açò suposa un major esforç, però ho assumix perquè estem en temps difícils. Perquè els regidors del Bloc tenim altres treballs on tornar, treballs que ens agraden i on els companys i companyes ens esperen, i açò no ho poden dir tots els membres del ple alteà”, ha anunciat el fins ara Portaveu del BLOC, qui també ha explicat el motiu de la decisió presa: “per què hem decidit que siga Baltasar Ripoll qui renuncie a la dedicació exclusiva. Perquè Pepa Narbó és treballadora municipal, situació incompatible segons la llei amb la de regidora. La renúncia de Narbó significaria la seua dimissió del càrrec. Per tant, estes mesures d’estalvi dirigides al Bloc tenen un component d’atac personal contra Narbó. Consulten vostés qui va darrere en la candidatura 2007 i entendran moltes coses.”
“Els canvis que ara presentem no suposaran que deixem de fer el treball i les funcions que hem realitzat fins ara. El Bloc mantindrà i redoblarà els esforços per a fer valdre la veu de totes les persones que han depositat la seua confiança en nosaltres”, ha conclòs Baltasar Ripoll
 

Pin It on Pinterest