Select Page

Punset: “Evitar l’ús d’herbicides i plaguicides és una conquista irrenunciable”


El projecte “Control Biològic de Plagues; cap al residu zero”(finançat per la Fundació Biodiversitat) que ha permés substituir l’aplicació de substàncies tòxiques en la nostra horta per un mètode de control de plagues ecològic, seguix el seu curs amb èxit.


 La pràctica totalitat dels agricultors alteans afectats, quasi dos-cents en més de 60 hectàrees, estan implicant-se personalment en l’arreplega i solta d’insectes. El professor de la UPV, Rafael Laborda, ha comentat “Que de tots els insectes que es té previst soltar, s’han alliberat fins al moment entorn d’una quarta part i s’acabaran les soltes després de l’estiu.” “Podrem valorar els primers resultats del control de plagues a partir del 19 d’este mes i els farem públics” va afegir.


La regidora d’agricultura, Carolina Punset, ha declarat “evitar l’ús d’herbicides i plaguicides és una conquista irrenunciable així com per a reforçar el canvi de model agrícola que s’està duent a terme és fonamental la formació”. Per això ha anunciat la celebració d’un curs gratuït de “Lluita Integrada i Control Biològic” que se celebrarà a Altea del 4 al 8 d’octubre de 19 a 22 hores. Tots els interessats poden apuntar-se per mitjà d’instància en l’oficina d’atenció al ciutadà de l’Ajuntament.


Així mateix, Punset ha remarcat que “el canvi a un de model agrari més sostenible no s’haguera produït si la Cooperativa agrícola d’Altea no haguera apostat de ple per això com ho ha fet”. “Estem tots implicats perquè açò és bo per a tots, agricultors, gent del carrer i medi ambient” ha puntualitzat. Finalment, ha anunciat que d’acord amb la cooperativa, “esta setmana s’està ultimant un nou projecte per a continuar i ampliar esta línia de treball i que intentarà tornar a trobar subvencions i ajudes que ens permeten prosseguir amb el foment de l’agricultura ecològica”.

Pin It on Pinterest