Select Page

Hidalgo: si l’Equip de Govern actual és incapaç i irresponsable, el Sr. Ortiz ho era el doble perquè en els anys de major bonança econòmica els resultats pressupostaris del seu Govern tenien un major dèficit


Després de la valoració que el Grup Municipal Popular ha realitzat del Ple Ordinari de juny, a través de l’edil Miguel Ortiz i en la que qualificava a l’actual Equip de Govern Socialista de “incapaç i irresponsable”, el regidor d’Hisenda, Eloy Hidalgo ha eixit a l’encontre de les paraules de l’edil popular. Hidalgo hi ha acusat a Ortiz de manipular les xifres. Per a l’edil socialista, la dada d’anàlisi no ha de ser els 10 milions negatius del Romanent de Tresoreria de l’any 2006, sinó els 13.560.000€ del 2007, “any electoral en què governava el PP, el Romanent Negatiu de Tresoreria del qual cal tindre en compte i que al Sr. Ortiz sempre se li oblida anomenar de forma interessada”.
Per a l’edil d’Hisenda les declaracions de Miguel Ortiz, “són declaracions que fan veure que el PP està nerviós perquè el seu missatge de mentida no cala en la ciutadania”. “En l’últim Ple vam tindre ocasió de veure que les xifres que dóna el PP no acaben de quadrar per cap lloc. EL PP sempre fa referència a un Romanent Negatiu de Tresoreria del 2006, quan el Romanent Negatiu de Tresoreria a què cal fer referència és al del 2007, ja que ells estaven governant en eixe any, any electoral en què van deixar un Romanent Negatiu de Tresoreria de més de 13 milions i mig d’euros; dada que cal tindre en compte per a fer les comparacions”, ha afegit el responsable de la Hisenda Municipal.
Quant a les acusacions d’ocultisme del resultat pressupostari, Hidalgo hi ha assenyalat que “el resultat pressupostari ve arreplegat en la liquidació de què és de compliment obligatori el donar compte en el Ple”; i ha explicat: “Enguany ha succeït una cosa i és que hi ha hagut una liquidació i després una correcció. La liquidació té el número de Decret 1.303 i la correcció té el número 1374. Llavors en el Ple s’ha adonat de la liquidació, però cal dir que el Sr. Ortiz en totes les seues declaracions ha fet referència al deute de 700.000€, doncs bé, este és el deute que marca ja el decret de correcció. Llavors, si hi haguera hagut algun intent d’ocultar les dades de la liquidació del 2009, el Sr. Ortiz no haguera pogut haver fet referència als 700.000 famosos euros de deute que hem tingut en el 2009. Per tant, ell mateix es desacredita. No hi ha hagut cap afany d’ocultar les xifres, una prova d’això és que les ha pogut utilitzar”.
Respecte d’això del resultat pressupostari del 2009, Eloy Hidalgo ha comentat, “és cert que no és un bon resultat, però cal comparar-lo amb el dels anys de major bonança econòmica que ha tingut l’ajuntament a causa de l’auge de la construcció, i en els que el dèficit era de més d’un milió i mig d’euros; per exemple en 2002, el resultat va ser d’1.566.551€ en negatiu; en 2003, 1.531.102€; en 2004 1.459.00€ i en 2005, que els impostos havien pujat l’any abans un 30%, el resultat va ser d11 1.662.00€ en negatiu. O siga que en els anys de major auge i de la major pujada d’impostos, resulta que tenia un resultat negatiu molt major al del 2009. Considerem que no ens mereixem els qualificatius del Sr. Ortiz perquè si nosaltres som, segons ell, incapaços i irresponsables ell ho era el doble”.
Eloy Hidalgo ha conclòs la seua resposta al PP indicant-li que “cal tindre en compte que dins dels ingressos del 2009 estan els 4 milions d’euros del Pla E, per la qual cosa si s’han ingressat 2.200.000€ més que l’any anterior, fins a 4 milions hi ha 1.800.000€ menys en ingressos ordinaris perquè el Pla E només es pot destinar a inversions, no a pagar cap factura”.

Pin It on Pinterest