Select Page

Els regidors del Grup Municipal Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea, Baltasar Ripoll i Pepa Narbó, consideren que la proposta aprovada ahir pel Partit Popular, la regidora no adscrita, Paca Sevila, i Cipal respon a una estranya aliança que només pretén beneficiar de manera interessada als autors de la iniciativa. De fet, el seu escrit demana principalment que s’elimine la dedicació exclusiva de dos regidors, un del govern i un del BLOC, curiosa manera de fer que estalvien només els altres.


Davant d’esta iniciativa, que tindria una repercusió ridícula en les finances de l’Ajuntament, el Bloc havia proposat, amb altres mesures efectives de reducció del gasto, que foren tots els partits polítics els que col·laboraren en la reducció. Així, el PSOE hauria de renunciar a dos dedicacions, i el PP, el BLOC i Cipal a una. El portaveu del BLOC, Baltasar Ripoll, reafirma que eixa és l’única manera d’aconseguir un estalvi real —260.000 euros— en la partida pressupostària corresponent.


Per al Bloc, el fet que la seua iniciativa no haja prosperat evidencia l’interés purament partidista d’Ortiz, Sevila i Punset, que només han treballat per salvar les seues dedicacions exclusives i per acallar la faena que fan els 2 regidors del Bloc com a oposició responsable, amb tantes propostes com crítiques — moltes més que les dels 9 regidors del PP junts.


Més enllà de la pobra reducció aprovada pels partits que han fet la pinça, el 7%, el Bloc proposava arribar al 10% en totes les retribucions assignades als partits polítics i als regidors. També demanava la rebaixa del 5% del salari del personal eventual i la reducció de les comissions informatives de 5 a 4.


Altres mesures que el Bloc encara creu necessàries són la creació d’una central de compres o el concurs dels contractes caducats amb les millors condicions per a l’Ajuntament, així com una substancial retallada en partides com la de protocol. A més, Baltasar Ripoll explica que el BLOC aposta per la creació d’una comissió formada per tots els grups polítics que treballe per portar avant propostes efectives per a reduir el dèficit municipal.


Per acabar, els regidors del Bloc recorden i alerten que esta nova majoria —PP, Paca Sevila i Carolina Punset— demana també la paralització dels treballs del nou Pla General d’ordenació Urbana, en un increïble i deplorable intent de permetre que s’urbanitze el riu Algar. Temps al temps.


Grup Municipal Bloc-Verds


 

Pin It on Pinterest