Select Page

La Mostra romandrà en la Plaça de l’Església del 3 de juliol al 4 de setembre


El regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, acompanyat per Marta Williams d’UNART, ha donat a conéixer el contingut de la 27a edició de la Mostra d’Artesania. Una cita que donarà inici el pròxim 3 de juliol a la Plaça de l’Església, per a concloure el 4 de setembre. Durant tot este temps 20 artesans exposaran i vendran els seus productes en horari de 19 a 00:00 h.
Des de l’àrea organitzadora de l’activitat s’ha recordat la importància que ha cobrat la Mostra a la Comunitat Valenciana a nivell artesanal. “Este any els seleccionats per a participar són 20 artesans procedents de diferents comunitats del territori nacional; i inclús hem tingut dos peticions per a participar d’artesans de fora d’Espanya, una d’Itàlia i una altra de Portugal, resultant este últim triat entre els 20 seleccionats”, hi ha assenyalat Miquel Zaragoza.
D’entre els 20 participants, 5 ho fan per primera vegada; segons les dades aportades per Zaragoza, qui ha ressaltat la “varietat d’oficis presents en la Mostra d’Artesania 2010”.
A més, l’edil ha explicat que també este anys es van a concedir uns premis a les millors obres dels participants. Tres premis valorats en 1.000€ el primer; 900 € el segon i 800€ el tercer. Les obres premiades passen a formar part del patrimoni municipal. Un fons artesanal que per primera vegada serà exposat. El que constituïx una altra de les novetats de la present edició.
L’exposició d’obres guanyadores de la Mostra s’inaugurarà el divendres 2 de juliol a la Casa de Cultura.
Finalment, l’edil de Cultura ha recordat que “molts dels artesans participants en la Mostra estan establits a Altea, gràcies a què al llarg de la cita molts dels artesans han decidit establir-se al municipi”. Respecte d’això, Marta Williams, representant de la Unió d’Artesans d’Altea, ha destacat la integració dels participants en la vida social i econòmica del municipi.
Des de l’organització, Williams ha indicat que cada dimecres a les 20h es duran a terme actuacions organitzades per la Unió d’Artesans. A més, es duran a terme distints tallers com el re torn, vidre, paper reciclatge, fusta i joieria.

Pin It on Pinterest