Select Page

Recentment, un advocat membre de l’Associació Juita ha assistit com a Observador Internacional en un juí contra un estudiant saharauí. Este estudiant, defensor dels Drets Humans en Marrakech, Said El Waban, va ser detingut per manifestar-se pacíficament en Smara (Sàhara occidental) a favor de la independència d’eixa zona i porta a la presó des de finals de 2008. El juí es va celebrar el passat 3 de juny a Marrakech, al mateix van assistir un advocat de l’Associació Juita en la comarca de la Marina Baixa i un altre sevillà actuant com a comissionats del Consell General de l’Advocacia Espanyola i invitats per Associació Intenacional de Juristes pel Sàhara Occidental.
A l’entrada del juí es van produir diversos incidents a l’impedir la policia l’entrada al recinte judicial de familiars i estudiants sahrauís. Amb esta actuació, l’Associació Juita a més de continuar amb les seues accions humanitàries en els campaments de refugiats de Tinduf, inicia les actuacions a favor dels activistes sahrauís en els territoris ocupats pel Marroc amb l’objectiu que es respecten els Drets Humans en el Sàhara Occidental. Amb açò, s’aconseguix que El Marroc intente respectar els DH en cas contrari els Observadors realitzen informes sobre la situació i presenten denúncia davant del Consell General de l’Advocacia Espanyola. L’Associació Juita considera imprescindible el suport als presos sahrauís per part de la societat espanyola i per a això s’envien cartes i paquets de suport als presos en les presons marroquines així com s’ha iniciat l’assistència d’advocats de la comarca com a Observadors Internacionals per a la defensa dels Drets Humans.


 

Pin It on Pinterest