Select Page

Divendres passat 23 d’abril, Dia del Llibre, l’associació Amics de la Poesia d’Altea celebrava en el Centre Social un homenatge a Miguel Hernández en commemoració del centenari del seu naixement. Acte que va comptar, entre els més de 200 assistents, amb el regidor de Cultura Miquel Zaragoza, qui va agrair als assistents la seua presència i va citar unes paraules que Pablo Neruda va dedicar al poeta oriolà: “recordar a Miguel Hernández que va desaparéixer en la foscor i recordar-lo a plena llum, és un deure d’Espanya, un deure d’amor”.
Amb la cita de Neruda, Zaragoza va donar pas a l’inici de l’esdeveniment, que va començar amb la intervenció del Cor Juvenil d’Havaneres de Torrevieja, que amb les seues havaneres va fer un repàs per l’època en què va viure Miguel Hernández.
A més de la música, l’homenatge va oferir als presents dansa i poesia basades en l’obra d’Hernández. En dansa es va interpretar “les cançons de bressol de la ceba” i en poesia els integrants d’Amics de la Música van recitar “el sol, la rosa i el xiquet”, “a la meua Josefina adorada”, la “elegia a Ramón Sijé”, entre altres.
A l’espectacle organitzat per Amics de la Poesia, en col·laboració amb la Biblioteca Pública d’Altea i integrat en el programa d’activitats del Mes del Llibre, es va unir la proposta d’un artista alteà, el Pintor Ignacio Lloret, “Tachi”, qui va crear una obra amb la imatge del poeta i que es trobava exposada en l’antesala de l’auditori del Centre Social.

Pin It on Pinterest