Select Page

Dijous que ve 29 d’abril tindrà lloc la primera de les sessions del Taller d’Autoestima que ha organitzat la regidoria d’Igualtat, en el marc d’una iniciativa pionera com és l’Escola d’Apoderament; així ho ha donat a conéixer l’edil d’àrea, Gemma Córcoles.
La regidoria té entre els seus propòsits organitzar activitats que tinguen a veure amb la igualtat entre hòmens i dones. Ara es posa en marxa l’Escola d’Apoderament que té com a objectiu principal el foment de la participació social de les dones, de manera que puguen influir en les polítiques públiques”, ha explicat la regidor socialista.
Per a Córcoles, “l’Escola d’Apoderament és un projecte pioner i sorgix amb la vocació de poder reactivar el moviment de dones en el teixit social del municipi, acostant-se a les dones que no estan organitzades en associacions”.
Com ha comentat la responsable municipal d’Igualtat, la primera de les activitats de l’Escola d’Apoderament serà un Taller d’Autoestima que tindrà les seues sessions els dijous de 17:30 a 19:30h, des del dijous 29 d’abril al dijous 3 de juny.
“El Taller d’Autoestima pretén fer un treball en xarxa i grupal per a aportar l’intercanvi d’experiències, reflexions i coneixements de les dones que en ell participen. També volem arreplegar aquells coneixements necessaris per a la implantació del Pla d’Igualtat Municipal que es durà a terme més avant”, ha concretat Gemma Córcoles.
Segons les dades aportades per l’edil, en les distintes sessions del Taller d’Autoestima es treballarà l’adquisició de destreses, de coneixements i habilitats que permeten la consolidació d’actituds igualitàries, la prevenció de violència de gènere i la resolució pacífica de conflictes i d’esta manera poder crear oportunitats per al desenvolupament social, personal i laboral de les participants”.
Tres seran els eixos que s’abordaran: el psicosocial, el psicoeducatiu i el pricológic, els quals s’ocuparan de la millora de les relacions interpersonals de les dones de totes les edats; l’educació en valors de respecte igualtat i dignitat de les persones; la intel·ligència emocional; el foment de l’autoestima; entre altres aspectes.
A més del Taller d’Autoestima, en els pròxims dies, concretament el 7 de maig, tindrà lloc l’activitat “Altea és nom de dóna”, de la que Córcoles ha avançat, “farem un recorregut per alguns dels carrers del municipi d’Altea i es va a explicar la història o quina importància ha tingut la dona en el municipi d’Altea i de quina manera fins ara no s’ha vist reflectit en els carrers perquè la majoria porten nom d’hòmens”.
Totes aquelles dones interessades a participar en el Taller d’Autoestima podran inscriure’s de forma gratuïta al Centre Social, en horari de 08:00 a 20:00h de dilluns a divendres.


 

Pin It on Pinterest