Select Page

El ballarí José Huertas arriba amb la seua companyia de dansa a Palau Altea amb l’obra coreogràfica “Formes Flamenques” dissabte que ve 24 d’abril . Des de Cultura, el regidor, Miquel Zaragoza, ha explicat “este espectacle és una mostra dels diversos “pals” del ball flamenc (Suite Flamenca), enriquida per la moderna visió dels autors que ho integren. En estos pals destaca la Soleá i la Siguirilla, fonamentals en el flamenc, i les Bulerías també importants en este ball. Esta obra pretén continuar aprofundint en l’arrel del nostre art, però arribar a ella ressaltant la frescor i l’esperit jove de la Companyia que està compost per 10 ballarins i 6 músics”.
Així, el responsable de Cultura ha continuat remarcant la figura de José Huertas ja que “és un conegut i expert ballarí que als vint-i-quatre va entrar a formar part de la companyia d’ANTONIO GADES. Dos anys més tard ja era primer ballarí, substituint el mateix Antonio”. El currículum d’Huertas és extens perquè en 1999 Balla junt amb Luis Ortega en l’obra “Còrdova Llunyana”, sota la direcció de Yoko Komatsubara; en 2000 és per la companyia de Rafael Aguilar i un any més tard ho fa Aída Gómez com a artista invitat del Ballet Nacional d’Espanya, realitzant gires a Sud-amèrica; en 2002 forma la seua pròpia companyia actuant en l’Opera de Reims, Festival Mozart (Hellenmes), Espace cosmao Dumanoir (Lorient), França; Teatre Nou Zorrilla (Barcelona), Festival de Pastrana (Guadalajara, Espanya), entre altres; paral·lelament, es dedica a la docència i col·labora realitzant coreografies per a altres companyies d’òpera i flamenc, com el Ballet de l’Òpera d’Avinyó i Reims.

Pin It on Pinterest