Select Page

La regidora d’Igualtat, Gema Córcoles, s’ha reunit amb la secretària d’Estat de Benestar Social i Dona del poble saharauí, Mahfuda Baida Rahal, per a intercanviar impressions amb l’objectiu de fomentar programes d’igualtat tant a Altea com al Sàhara. Respecte a este tema, la representant saharauí ha declarat que aposten per impulsar el llenguatge no sexista amb iniciatives com adaptar els contes per a tal fi.
A més, Mahfuda Baida ha explicat com es treballa amb la població més vulnerable en els països africans que se centra en les dones que porten tota la càrrega familiar, la tercera edat i les persones amb alguna discapacitat física o psíquica. “Ens ha desvelat els projectes que es duen a terme, sobretot amb la població femenina, a través de cursos, tallers de costura o agricultura per a incentivar la seua autonomia”, ha afirmat la regidora alteana. “També hem conegut el treball que estan desenvolupant amb les famílies que tenen persones majors a càrrec seu, que reben suport econòmic per a la compra de bolquers i altres necessitats o l’educació que els impartixen perquè sàpien com moure una persona que està en llit”, ha puntualitzat la regidora.
Així mateix, l’edil alteana ha compartit amb Mahfuda el treball que s’està desenvolupant al municipi per a incentivar la igualtat. “Li hem desvelat el nou programa d’activitats que hem creat des de la regidoria per a elaborar el Pla d’Igualtat Municipal que se centrarà a confeccionar tallers i xarrades que s’impartiran a tota la ciutadania”.
Gema Córcoles ha valorat positivament les actuacions que s’estan desenvolupant amb el poble sahrauí. “El treball que estan realitzant és molt positiu i costós ja que s’han reunit amb altres països africans per a conéixer més idees per a portar una política d’igualtat”, ha insistit la regidora.
Durant la reunió també ha estat present José Revert, membre de l’associació Juita Ajuda al Poble Sahrauí.

Pin It on Pinterest