Select Page

Santiago Ronda: “després de rehabilitar la PR-V7 hem aconseguit realçar el valor turístic i natural de la zona”


Altea, Benissa, Callosa d´en Sàrria i Xaló editaran una guia informativa sobre la renovada ruta de Sierra Bèrnia, segons han donat a conéixer el regidor de Medi Ambient a Altea, Santiago Ronda, l’alcalde de Benissa, Juan Bautista Roselló, el regidor de Medi Ambient a Benissa, José María Serna, i el tècnic de Medi Ambient a Callosa d´en Sàrria, Inma Seguí. A més, també es preveu la creació d’una pàgina web on s’informaran de tots els detalls de la ruta. Les noves iniciatives de promoció de Sierra Bèrnia sorgixen darrere d’un conveni que van firmar els quatre municipis en 2009 gràcies al qual s’ha rehabilitat la PR-V7.


En paraules del regidor de Medi Ambient, amb la recuperació de la ruta senderista “els quatre municipis hem aconseguit realçar el valor turístic i natural de la zona que té una important afluència de visitants”. A més, ronda ha recordat que la PR-V7 “quasi perd l’homologació de la Federació de Muntanyisme i estava deteriorada” però amb l’actuació realitzada “hem aconseguit condicionar-la perquè continue sent un referent i un incentiu més per al turisme que ara potenciarem amb les noves propostes de promoció”.


Segons l’alcalde de Benissa, “les quatre localitats hem realitzat un esforç important per a millorar l’accessibilitat i la senyalització de la ruta que emmarca llocs emblemàtics com el Forat o la Font de Bèrnia”. En este sentit, Roselló ha detallat que s’han instal·lat tres cartells on s’informa el senderista sobre els aspectes etnogràfics i històrics de la serra. El primer edil també ha qualificat l’entorn de la PR-V7 com “especial” per la seua “proximitat al mar, la seua alçària o per la seua rellevància a nivell ecològic i biològic” on “hi ha paisatges impressionants que recorren molts visitants ja que és un de les sendes més utilitzades de la nostra geografia”. Així mateix, Roselló ha recordat que serra Bèrnia “unix als quatre municipis” pel que l’actuació conjunta ha sigut fonamental per a la recuperació de la ruta.
Per la seua banda, el tècnic de Callosa ha matisat que després de la rehabilitació de les sendes, “els usuaris estan molt contents ja que els accessos han quedat molt bé”.


El projecte de condicionament i senyalització de la PR-V7 ha comptat amb 19.221 euros finançats per la conselleria de Medi Ambient on s’han sumat les inversions realitzades per cada localitat, en el cas d’Altea, han sigut més d’1.600 euros els que s’han utilitzat per a condicionar les sendes.


 

Pin It on Pinterest