Select Page

L’àrea de Benestar Social ha posat en marxa un programa nou que té com a objectiu oferir informació més detallada del funcionament del sistema de Dependència per a totes les persones dependents i els seus familiars; així ho ha donat a conéixer l’edil d’Àrea, Gemma Córcoles, qui ha afegit, “d’esta manera podran decidir sobre quina és l’opció més adequada a la situació social i familiar de la persona dependent i de les persones que la cuiden”.


Córcoles ha qualificat esta iniciativa com “un mode diferent de treballar que suposarà la realització de tallers grupals, sessions informatives i un altre tipus d’activitats complementades amb material visual, en compte d’entrevistes individuals, com es realitzaven”. Així mateix, l’edil socialista ha explicat que “amb les reunions individuals no hi havia temps suficient per a explicar bé quina prestació poden tindre les persones dependents; a més que ens trobem amb persones majors que necessiten de l’atenció d’algú i es posa de cuidador, en la major part de les vegades, el familiar més directe que també sol tindre una edat avançada. El que produïx que el dependent no puga tindre una bona qualitat de vida i que la qualitat de vida del cuidador minva”. Segons Córcoles, “amb estes sessions, intentarem fer entendre la gent quin és la millor prestació a què poden optar.


Segons les dades aportades per la regidora de Benestar Social, durant les xarrades es tractaran temes relacionats amb la Llei de Dependència, com ara els conceptes bàsics de la Llei, quin tipus de prestacions s’oferixen i quins servicis contempla. “S’explicaran els diferents graus de dependència que s’establixen, que són 3; grau 1 dependència moderada, grau 2 dependència severa i grau 3 gran dependència que són persones que han perdut totalment la seua autonomia. També es donaran a conéixer quins criteris s’establixen per a donar-li segons quina prestació a les persones i també explicarem quines incompatibilitats existixen amb diferents servicis”, ha especificat Córcoles.
La primera sessió informativa d’este tipus tindrà lloc el pròxim 25 de març a les 11:00h al Centre Social i aquelles persones que estiguen interessades a assistir, hauran de sol·licitar-ho amb antelació al propi Centre.


A Altea són unes 300 les persones que han sol·licitat la Llei de Dependència, de les quals algunes han sigut desestimades i altres es troben a l’expectativa de rebre l’ajuda. “Ací hi ha unes 20 persones que estan rebent l’ajuda, però el número exacte no el coneixem perquè és al destinatari a qui se li comunica i si este no ve a dir-nos-ho, no podem saber-ho”, ha conclòs l’edil.

Pin It on Pinterest