Select Page

Els edils de Cultura i Educació, junt amb el degà de la Facultat de Belles Arts de la UMH i el Vicerector Adjunt han rebut dos alumnes de la Universitat d’Agman a Dubai i a la directora del Departament d’Art de la mateixa, Mona Kassen, els que en el dia de hui han visitat Altea i mostrat part de la seua obra. Visita que respon a un intercanvi cultural entre ambdós universitats, organitzat per Luxart.


En el transcurs de la recepció, que ha tingut lloc en la pròpia facultat alteana, Josep Sou, en nom de la Universitat Miguel Hernández, ha manifestat satisfacció per l’intercanvi i ha manifestat que “l’art és capaç de trencar distàncies i en este cas concret distàncies tan considerables des del punt de vista geogràfic, però no així des del punt de vista de la creativitat i de la germandat que s’ha d’establir sempre en el món entre cultures diverses, però també entre cultures que són capaços de compartir experiències en l’àmbit creatiu”. “L’art és una meravellosa excusa per a refermar la comunicació i la germandat entre països del món”, ha afegit Sou.


Josep Sou ha explicat que el passat mes de novembre, tres alumnes de la Facultat de Belles Arts van estar a Dubai mostrant el producte del seu enginy, treball i de la seua labor creativa i també donar compte de tot allò que havien aprés durant un temps en la seua facultat de Belles Arts d’Altea.


“Crec que és un meravellós camí l’iniciat i pense que pot donar coherència a això que estem fent. Si estem dient que l’art és capaç de permeabilitzar-se, de trencar fronteres, de fer disfrutar experiències semblants en àmbits geogràfics tan diversos, posar-lo en pràctica era un repte i este repte s’ha complit, d’ací que estiguem tan satisfets”, ha conclòs el Vicerector de la UMH.


Per la seua banda, Mona Kassen ha compartit amb els presents l’alegria d’estar a Espanya i ha comentat que “esta és la segona exposició a què assistim, la primera va tindre lloc en Emirats Àrabs i estem molt contents de la trobada”.


“Venim de molt lluny i creiem que amb la nostra visita podem mostrar el nostre art, cultura i forma de vida; així com que cada vegada més la dona està present i oberta a la cultura occidental”, ha matisat la representant de la Universitat d’Agman. Una universitat privada destacada en els Emirats que compta amb 10.000 alumnes.


Finalment, l’edil de Cultura, Miquel Zaragoza ha donat la benvinguda al municipi d’Altea a les estudiants de Dubai i a la professora d’Art; a més dels presents. “L’Ajuntament d’Altea i en particular els departaments de Cultura i Educació recolzem les activitats de la Facultat, perquè considerem fonamental el suport als artistes jóvens que realitzen els seus estudis a Altea i que organitzen les seues primeres exposicions artístiques”, ha indicat Zaragoza; qui ha subratllat que “valorem molt positivament el projecte d’intercanvi perquè Altea pretén ser un lloc de trobada cultural i de projecció d’artistes. Dubai és amb esta iniciativa un lloc que ja coneix Altea i les propostes que ací es generen”.


El regidor de Cultura ha anunciat el suport que l’Ajuntament prestarà a iniciatives com la que hui s’ha presentat i ha emplaçat als visitants a passar una bona estada en el municipi i a continuar amb este tipus d’intercanvis.

Pin It on Pinterest