Select Page

Els regidors del Grup Municipal del Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea, Pepa Narbó i Baltasar Ripoll, han denunciat l’abandó que pateixen els camins rurals del terme municipal i la seua conseqüent degradació.


L’estat lamentable en què es troben molts dels camins de la localitat s’està convertint en un mal endèmic que afecta tant al veïnat de les partides com als propietaris de terrenys amb producció agrícola. Per al Bloc, el que és més preocupant és que l’equip de Govern PSOE-Cipal no pareix ser conscient d’esta situació, ja que només ha actuat puntualment en algunes zones quan se’ls ha exigit. Eixa actitud de passivitat i deixadesa provoca que els camins siguen cada dia més intransitables i perillosos per als vianants i per als vehicles que els utilitzen.


Un exemple és el Camí d’Alcoi, a l’altura del seu desviament cap a les Boqueres: bonys i forats que han ocasionat una inclinació excessiva del paviment després d’anys d’oblit, fortes pluges i centenars de camions de gran tonatge circulant-hi. Una altra foto significativa és la que ofereix el Camí de Sant Tomàs en què als danys resultants de la falta de manteniment s’uneixen els despreniments de pedra de la via del tren. Això sí, ara tenim rètols que ens indiquen el nom dels camins, encara que alguns d’ells siguen intransitables.


Conscients del gran esforç econòmic que comporta arreglar els camins en mal estat, el Bloc demana a l’equip de Govern PSOE-Cipal que sol·licite –en temps i forma– la inclusió de les obres necessàries per pal·liar esta situació en el Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Servicis de Competència Municipal de la Diputació d’Alacant. De la mateixa manera, insta al regidor de l’àrea d’Infrastructures i a la regidora d’Agricultura a no predre l’oportunitat de demanar les ajudes que ofereix cada any la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació amb esta finalitat.


D’altra banda, i per acabar, el grup municipal del Bloc, en nom del col·lectiu alteà, vol mostrar la seua satisfacció per la sentència del TSJ de la Comunitat Valenciana contrària a l’ampliació del port esportiu de Campomanes. Cal agrair, una vegada més, l’actuació decidida i desinteresada d’organitzacions com Ecologistes en Acció del País Valencià, que lluiten per la defensa i conservació del nostre patrimoni natural. Esperem que el Bloc d’Altea tinga la mateixa sort en el seu contenciós contra la urbanització del riu Algar.

Pin It on Pinterest