Select Page


Més de mig centenar de persones van assistir ahir a una nova Jornada Oberta que va organitzar l’àrea d’Urbanisme amb motiu de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) vigent des de 1982 i que va tindre lloc en el CEAM a les 20 hores. Tant l’alcalde, Andrés Ripoll, com l’edil d’Urbanisme, Verónica López van explicar que la revisió del PGOU apostarà per l’ordenació del territori més que per un creixement urbanístic per “l’alt grau d’edificació existent en el municipi i l’escassetat de recursos amb què comptem”.
En este sentit, Vicente Doménech, representant de la conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Vivenda, va afirmar que el marc de creixement d’Altea és “del 25%”.
Per la seua banda, Francisco Javier Sogorb, gerent de l’Institut Valencià de la Vivenda va destacar la importància de crear Vivendes de Protecció Pública ja que “hi ha una important demanda en esta zona”.
A més, durant la jornada també es van analitzar les propostes que podran ser plasmades en el document d’inici del PGOU amb la intervenció de l’arquitecta, Rosario Berjón. Segons va anunciar López es tornaran a convocar altres Jornades Obertes on s’ampliarà la informació perquè “queden clares totes les infraestructures, les xarxes viàries i el planejament de bisturí que s’ha de realitzar a Altea pel grau de consolidació de les edificacions i del sòl no urbanitzable” ja que “comprovem que hi ha molts alteans interessats a conéixer els avanços que estem realitzant per a la revisió del PGOU”.
També es va presentar el projecte del Corredor Verd que s’executarà a càrrec del Pla PIP. Respecte d’això, la regidora d’Urbanisme va desvelar que es tracta d’una aposta important de l’actual equip de Govern PSOE-CIPAL gràcies a què es realitzarà una senda de vianants i ciclista per diversos punts d’Altea i que, en la seua primera fase, s’iniciarà en el riu Algar i finalitzarà en el quarter de Carrabiners. “El nostre objectiu és tornar a Altea el que va tindre en el seu moment i que era gaudir d’un municipi on es puga disfrutar de la costa i d’importants rutes que guarden una estreta relació amb el nostre patrimoni”, va remarcar López. Així mateix, l’edil socialista va indicar que “es rehabilitarà el quarter i es realitzarà un parc urbà per a donar vida a una zona tan emblemàtica del nostre poble”.

Pin It on Pinterest