Select Page

La Fundació Biodiversitat finança una campanya de sensibilització a la població escolar d’Altea


La formació -dividida en dos sessions els dies 25 i 26 de gener- ha tingut lloc en el laboratori de l’institut Altaia i en el Col·legi Els Rotes, que tenen els horts escolars més veterans del municipi. Tots els centres escolars públics d’Altea s’han sumat a este projecte, aportant més de 30 docents, que estos dies podran aprofitar els coneixements de l’expert en control biològic de plagues, el Professor de la Universitat Politècnica de València, Rafael Laborda.
Segons la regidora d’Agricultura, que va assistir a la primera jornada “la formació i conscienciació de la societat en el seu conjunt és bàsica perquè siga el propi consumidor el que reclame un producte amb residu zero. Formem els agricultors, però no volem que la societat romanga al marge d’este projecte. Només si els ciutadans són conscients de les millores que suposa este mètode de control de plagues -més respectuós amb l’entorn i sense emetre cap residu al medi ambient- podran valorar i demandar este tipus de producte”, hi ha assenyalat, Carolina Punset. Segons la regidora de CIPAL, “els xiquets i els professors són la part inicial d’este procés de sensibilització i conscienciació cap al canvi de mentalitat que busquem”.
A més, el professor Laborda -com a tècnic d’este projecte pioner- ha animat que els xiquets puguen participar i conéixer en persona les soltes d’insectes que tindran lloc al llarg de 2010 en els terrenys agrícoles del municipi a fi de controlar les plagues.
Així mateix, i en paral·lel, hui dimarts, a les 19h, tindrà lloc la primera sessió de formació als 200 agricultors de la Cooperativa Agrícola que es van a beneficiar d’esta experiència pilot. I el 8 de febrer, en el Centre Social, a les 20h la resta d’agricultors de l’acabe municipal que ho desitgen rebrà formació específica amb la finalitat d’ampliar el projecte en un futur. 

Pin It on Pinterest