Select Page

La Diputació Provincial d’Alacant ha premiat la labor de la regidoria d’Agricultura, a l’atorgar-li a Altea el 2n Premi Provincial al Municipi Sostenible del 2009; així ho ha donat a conéixer l’edil d’àrea, Carolina Punset. Segons ha explicat l’edil de CIPAL, “este és un reconeixement institucional a la labor que estem desenvolupant en la regidoria d’Agricultura. L’haver materialitzat amb mesures concretes el concepte de desenvolupament sostenible ha sigut el motiu que ha portat a la Diputació a concedir-nos este premi”.
La quantia econòmica amb què està dotat el premi ascendix a 7.000€, que també seran invertits en nous projectes o a cobrir les necessitats alguns ja en funcionament; com per exemple, un taller de bio-construcció, a través del qual es construirà un magatzem per a ferramentes agrícoles en l’IES Altaia, que des de fa molts anys té un hort escolar; tríptics i bosses reciclables per a el projecte de venda de productes agrícoles autòctons i finalment per a promocionar el projecte del Banc de Llavors, que com ha comentat Punset, “en el primer any de funcionament ha aconseguit recuperar 35 varietats autòctones, la qual cosa suposa una forma de lluitar contra la pèrdua de la biodiversitat”.
Quant als projectes posats en marxa per la regidoria d’Agricultura que han propiciat esta distinció institucional, són els Horts Urbans; Horts Escolars; els cursos de Lombricultura i el El teu Mateix.
Carolina Punset ha manifestat la seua satisfacció pel reconeixement i ha apuntat, “considere important este aval que hem rebut d’una institució pública, perquè d’alguna manera afirma que estem treballant en la bona direcció perquè eixos conceptes positius, com a sostenibilitat, es convertisquen en projectes palpables que milloren la qualitat de vida de la gent”.
Una vegada més, la responsable municipal d’Agricultura s’ha posicionat en contra de l’urbanisme com a activitat principal en el municipi i ha recordat la necessitat reestablir l’activitat agrícola; “no podem centrar tots els esforços del municipi en la construcció, hem de tornar a aconseguir que l’agricultura siga una alternativa digna perquè esta permet mantindre el paisatge”. “Sense mantindre el paisatge no hi haurà turisme”, ha conclòs Carolina Punset.

Pin It on Pinterest