Select Page

La IX Festa Solidària de la Donació de Sang tindrà lloc en el dia 23 de desembre en el CEAM de 16.30 a 20 hores; així ho han donat a conéixer la regidora de Sanitat, Carolina Punset, el president de l’associació de Donants de Sang de la província d’Alacant, Ángel Hernández, i el metge del Centre de Transfusió, Carlos Clavijo.
La regidora de Sanitat ha ressaltat la importància d’este tipus d’iniciatives ja que “permeten augmentar les reserves de sang que tenim pel que continuarem recolzant tant la Festa Solidària com la Marató de Sang”. Així mateix, l’edil ha animat a la població a participar ja que en l’època nadalenca “es requerixen més donacions que mai” i ha recordat que a tots els donants “se’ls obsequiarà amb una camiseta”.
En este sentit, el president de l’associació de Donants de Sang ha insistit en el fet que “el millor regal de Nadal és donar sang perquè pot salvar vides” i ha afirmat que s’esperen aconseguir els “100 donants” a Altea. Hernández també ha sol·licitat a les persones que col·laboren en la campanya i que “vagen acompanyats per nous donants” per a així augmentar la participació.
Per la seua banda, el metge del Centre de Transfusió ha afirmat que en la província d’Alacant “es consumixen 300 bosses diàries de sang”. Davant de la important demanda, hi ha assenyalat que s’han d’incrementar les donacions durant el Nadal ja que “els hospitals no tanquen i continuen els accidents i les operacions”. El doctor ha detallat els requisits per als donants: “pesar més de 50 quilos, comptar amb bon estat de salut i tindre entre 18 i 65 anys”. “Totes les persones que participen -ha puntualitzat Clavijo- rebran els resultats de les seues anàlisis de sang per correu”.
Els representants del Centre de Transfusió de Sang han agraït a la regidoria de Sanitat que recolze este tipus d’activitats on “sempre col·labora”.

Pin It on Pinterest