Select Page

Miquel Zaragoza ressalta la proposta com a mitjà per a conéixer situacions i fets històrics de la comarca


L’auditori de la Mediterrània ha acollit la presentació del I Premi Literari “Doctor José Soler” que pretén fomentar la investigació històrica entorn del recorregut realitzat per Sant Vicent Ferrer en 1410 pel paratge Captivador amb motiu del seu 600 aniversari (1410-2010). Certamen literari organitzat per l’Associació 2n Centenari de l’ermita de Sant Vicent amb la col·laboració dels ajuntaments d’Altea, l’Alfàs del Pi i La Nucia.
En la presentació d’este nou premi literari han estat presents els regidors de cultura de les tres poblacions implicades en el projecte; Rafael Frías, vocal de l’Associació 2n Centenari de l’ermita de Sant Vicent, Miquel Zaragoza, regidor de Cultura d’Altea, Maite García, regidora de Cultura de l’Alfàs del Pi i Julio Camacho, regidor de Cultura de La Nucia. El regidor alteà ha ressaltat la labor de la regidoria de Cultura “perquè estem constantment recolzant la publicació de llibres, ja siga la narrativa en la versió novel·lesca, la investigació o l’assaig, tot al voltant de temàtiques nostres, de la nostra tradició i la nostra cultura. Entenem que estem enfront d’una bona proposta que impulsarà els investigadors a analitzar més la vida de Sant Vicent Ferrer al seu pas per la nostra comarca i com era en aquells anys de 1410 la vida en el Captivador. Considere que amb este premi es detallaran molts fets i situacions potser fins al moment desconeguts per nosaltres”.
El paratge del Captivador i l’ermita de Sant Vicent estan situats en el límit dels municipis de La Nucia i l’Alfàs del Pi i molt pròxim a Altea. Este premi d’investigació històrica està dotat d’un premi únic de la publicació de l’obra i de 6.000 € , Donat personalment per José Juan Soler Pérez, secretari de la “Assocació 2n Centenari de l’ermita de Sant Vicent”. La investigació històrica del treball ha de girar entorn del recorregut realitzat per Sant Vicent Ferrer pel Captivador de La Nucia, en el seu viatge des de València fins a Orihuela l’any 1410, concretament de l’etapa entre Teulada i Santa Vicent del Raspeig. En el treball haurà de fer especial insistència documental en els orígens, entorn, població, vies de comunicació, economia, religió del paratge del Captivador de l’època (1410). D’esta manera es vol commemorar el 600 aniversari (1410-2010) del pas de Sant Vicent Ferrer pel paratge del Captivador. Els treballs hauran de ser presentats abans del 28 de febrer del 2010. El jurat emetrà la seua resolució l’1 d’abril i el premi s’entregarà en l’ermita de Sant Vicent del Captivador de La Nucia el diumenge 11 d’abril amb motiu de les festes de Sant Vicent Ferrer 2010. Per a més informació consultar les bases del premi literari en: http://www.lanucia.es/documentos/archivos/bases_premio_literario_jose_soler.pdf

Pin It on Pinterest