Select Page

La Banda Simfònica de la Societat Musical L’Artística de Buñol dirigida per Henrie Adams, s’ha imposat en la Secció Simfònica del 38é Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea”, aconseguint 571’50 punts sobre un màxim de 600, que li van valdre la Menció d’Honor del Certamen, a més del Trofeu Societat Filharmònica Alteanense, organitzadora de l’esdeveniment, i el premi ‘Vila d’Altea”, dotat amb 11.000 euros. L’alcalde d’Altea, Andrés Ripoll, va entregar el guardó.
El jurat internacional presidit pel músic i compositor italià Lorenzo Della Fonte i els espanyols Jesús Roda Azcuaga i José Suñer Orihuela va atorgar a més un altre primer premi a la Unió Musical d’Alberic, que va sumar 553’50 punts; el guardó va ser entregat pel president de la Filharmònica Altenanense, Josep Lanuza. El premi al millor solista va recaure en Sandra Rosada Barco Gómez per la seua interpretació de flautí amb la Banda Simfònica Escola de Música de Tocancipá (Colòmbia).
La segona i última sessió del Certamen, que en categoria Simfònica contempla la participació d’agrupacions amb un màxim de 135 músics, es va iniciar a les 17.30 hores darrere d’haver-se suspés el tradicional cercavila en l’esplanada d’accés al Palau Altea per les inclemències meteorològiques.
En esta Secció Simfònica, l’obra obligada ha sigut Mars de Temps i somni, del compositor Enrique Sanz Burguete, qui ha assistit com invitat al Certamen. La Unió Musical d’Alberic, dirigida per Daniel Ferrero, ha interpretat també el pasdoble del Perelló a Catarrocha de F. Serrano i l’obra lliure Homenatge a Joaquín Sorolla de Bernardo Adam Ferrero, que també es trobava a la sala.
Per la seua banda la Societat Musical L’Artística de Buñol, davall la batuta d’Henrie Adams, va començar amb el pasdoble Himnes dels Lletjos d’Alejandro Peris; per a després desenvolupar Simfonia núm. 2 en Re menor “Sobre la por del nostre temps”, de Thomas Trachsel. Esta peça ha comptat amb la mezzosoprano Pilar Vázquez.
La Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense ha tancat el Certamen tocant junt amb un grup de músics marroquins que es troben a Altea invitats per l’entitat. La banda ha interpretat Tawachi, una obra de música andalusina dividida en dos peces: Tawachi onuba hijjaz mcharque de Nasser Houari i Tawachi Onuba istihlal de Jordi Francés i Hajj de Stepehn Melillo.
Es posa així el punt final a la gran festa de la Música Bandística, amb la celebració de la 38a edició del Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea”, organitzat per la Societat Filharmònica Alteanense, enguany davall el lema “Músiques de la Meditarrània”. Un esdeveniment musical de projecció internacional que ha reunit durant dos dies a 700 dels millors músics d’Espanya i Colòmbia.


 

Pin It on Pinterest