Select Page

A Palau Altea ha tingut lloc la recepció que l’alcalde i la resta de la corporació Municipal han brindat a la delegació marroquina arribada a Altea de mans de la Societat Filharmònica Alteanense, gràcies al Pla de Cooperació existent entre l’entitat alteana i el Conservatori de Música de Rabat. Com ha explicat el president de la SFA, Josep Lanuza, “les clausures de les dos seccions del Certamen Internacional de Bandes de Música comptaran amb una actuació dels músics marroquins desplaçats a Altea”.
“La Banda Simfònica de la SFA i este grup de músics interpretaran una peça conjuntament, que ha sigut preparada a consciència i que resulta espectacular”, ha afegit Lanuza; qui ha explicat la interpretació d’esta obra és el resultat del treball en conjunt fet tant ací a Altea com al Marroc.
El president de la Societat Filharmònica Alteanense ha agraït públicament la recepció i l’acollida que els músics alteans van tindre en el seu dia al Marroc, assenyalant, “tenim molt que aprendre d’ells i el resultat es veurà durant el Certamen”.
En representació del Ministeri de Cultura Marroquina, el responsable de la delegació marroquina agraïa a la SFA i al municipi d’Altea el tracte que brinden a la seua delegació; així com ha recordat que és el segon any que es desplacen a Altea per a disfrutar i aprendre del Certamen.
Finalment ha sigut l’alcalde, Andrés Ripoll qui ha pres la paraula. En primer lloc, ha donat la benvinguda a la delegació marroquina. Ripoll ha recordat que el Certamen compta amb el suport consistorial i que tindrà lloc el pròxim cap de setmana a Palau Altea. El primer edil alteà ha qualificat el Certamen com un activitat “emblemàtica de la que ens sentim orgullosos”. “M’agradaria ressaltar que es tracta d’un esdeveniment reconegut nacional i internacionalment i que aglutina una important qualitat musical. Per això la cita musical motiva la trobada de diferents països interessats en la iniciativa, com és en este cas El Marroc”, ha destacat l’alcalde.
“Este intercanvi cultural pretén fer veure els jóvens que a través d’eixe llenguatge comú que és la música, es poden compartir diferents cultures i religions en harmonia i absorbint com tenim de bo cada un de nosaltres” ha comentat Andrés Ripoll; qui ha conclòs la seua intervenció agraint a la delegació la seua visita de nou al municipi d’Altea.

Pin It on Pinterest