Select Page

Baltasar Ripoll, portaveu del Grup Municipal del BLOC en l’Ajuntament d’Altea ha explicat en una nota de premsa les propostes que el seu partit portarà a la reunió informativa convocada per al 17 de novembre per l’alcaldia.


Cal recordar que en el plenari ordinari d’octubre el portaveu del grup valencianista va demanar a l’Alcalde, Andrés Ripoll, la convocatòria d’una comissió –on participaren tots els grups polítics i associacions municipals- per a aportar i discutir les propostes  prioritàries en estos moments.


Per al Bloc, el nou Fons d’Inversió, dotat de 2.543.982 € per a Altea, hauria de servir per potenciar infrastructures sostenibles que fomenten l’ocupació i estalvien diners al Consistori a llarg termini. Tenim l’exemple de l’anterior pla d’inversió estatal que ha servit per a executar obres pendents i necessàries, però que ha tingut una repercusió mínima en la creació de treball estable. El Bloc demana que els projectes que s’aproven per al 2010 tinguen com a objectiu prioritari la creació de llocs de treball estable més enllà de la durada de la subvenció.


A més de fer obres, la característica dels projectes que presente l’ajuntament per a este nou pla d’inversions hauria de ser que propiciaren la incorporació de serveis basats en la sostenibilitat, que milloraren la vida de la gent d’Altea i que generaren opcions de treball. Per tot això, i pel seu compromís polític, el Bloc aposta per idees com la de fer un ecoparc, previsiblement en la zona industrial.


Per a una població de més de 23.000 habitants és fonamental comptar amb unes instal·lacions d’estes característiques, que busquen la millor eixida per a cada tipus de residu, amb l’objectiu d’aconseguir la màxima valoració dels materials i el mínim cost de la gestió global. En l’actualitat, Altea només té contenidors de vidre, paper, envasos, piles i oli de cuina que no solucionen el greu problema dels altres residus produïts per la població.


Així, este punt verd, hauria de servir per a gestionar residus com els electrodomèstics (neveres, mòbils, etc), residus perillosos (bateries, radiografies, fluorescents, etc.) o consumibles informàtics. L’ecoparc també podria gestionar el tractament de les restes de poda, per a convertir-les en biomasa i crear així una nova activitat ecològica, sostenible i econòmicament rendible.


Esta infrastructura també podria complementar-se amb un ecoparc mòbil que recolliria estos residus per diferents zones del municipi, facilitant així que qualsevol usuari puga accedir a este servei i, alhora, adquirisca l’hàbit i la consciència de reciclar tots els residus que produïx.


Per últim, el portaveu del Bloc considera que, a més de l’impacte en la sostenibilitat local i en la qualitat de vida de la població, estes instal·lacions permetrien la creació de nous llocs de treball estable, que és un altre dels objectius fonamentals d’este pla. Baltasar Ripoll considera que és una oportunitat única per a donar solució a part del problema dels residus.

Pin It on Pinterest