Select Page

Hisenda crea una oficina d’informació per al ciutadà en el Punt de Trobada Juvenil


El regidor d’Hisenda, Eloy Hidalgo, ha explicat els detalls i les finalitats de l’actual revisió cadastral i el seu efecte sobre l’impost de l’IBI. Sobretot, Hidalgo ha volgut remarcar “el cadastre ens dóna unes ferramentes perquè afecte com a mínim possible al rebut de l’IBI. Este equip de govern ha pres ja mesures correctores i prendrà algunes més perquè, a pesar que s’establix un increment del valor cadastral de les vivendes, la gent ho note com a mínim possible en els rebuts de l’IBI”.


En este sentit, ha negat que existisca un afany recaptatori “l’afany és perquè desaparega eixa injustícia impositiva i que aquell que abans no tributava, ara tribute”.


Igualment, ha al·ludit a l’obligatorietat de realitzar una revisió total de les ponències de valors “que ve establida en la Llei de Cadastre Immobiliari i que establix que cada deu anys s’ha d’efectuar eixa revisió general. La nostra data de 1996, deuria haver-se fet en 2006 però el PP no ho va fer i ens toca a nosaltres iniciar-la per a complir la llei”.


 El nou valor cadastral serà efectiu l’any que ve i per a resoldre tots els dubtes que puguen tindre els ciutadans des d’Hisenda s’ha creat una oficina d’informació en el Punt de Trobada Juvenil “on tots els interessats podran -indica el regidor- resoldre dubtes, conéixer com s’ha calculat és valor i com els afectarà així també podran saber quines mesures es poden establir perquè li afecte el mínim possible en el pagament de l’impost IBI”. L’oficina estarà oberta al públic a partir de dilluns que ve 2 de novembre i fins al 16 del mateix mes de 9 a 14 h i de 16 a 18h. El responsable d’Hisenda ha explicat que en les notificacions que arribaran als propietaris de les vivendes “s’indica tot referent a esta oficina en què seran atesos per un grup de persones capacitades i preparades per a resoldre totes les seues qüestions”.

Pin It on Pinterest