Select Page

La Regidoria de 3a Edat i la Caixa d’Estalvis del Mediterrani han organitzat la II Setmana del Major, que tindrà lloc del 13 al 16 d’este mes d’octubre i l’objectiu de la qual és el foment de l’autonomia en els majors. Les activitats previstes per a estes jornades inclouen tallers informatius, conferències, una volta a peu intergeneracional, un acte de reconeixement a 5 persones majors del municipi i una actuació del grup “revival” amb posterior berenar.


Per a concloure els actes de la setmana s’oferirà un esmorzar a tots els participants en la iniciativa.


“Esta II Setmana del Major s’emmarca en el compromís que l’entitat té de tornar a la societat la confiança que ens depositen els nostres clients”, hi ha assenyalat la responsable de CAM a Altea, Adela Pérez.


Segons les dades aportades per l’edil de 3a Edat, Gemma Córcoles, les persones que impartiran els distints tallers són professionals en la matèria. Per a assistir als tallers és necessari cursar inscripció en el CEAM o Centre Social i esta és gratuïta. És la CAM qui sufraga els més de 5.000€ que té de costa la Setmana del Major.


“Durant l’acte de reconeixement al major, es va a fer o homenatge a 5 alteans, persones que han sigut triats per la Junta de Majors del Centre Social”, ha explicat Córcoles, qui ha afegit, “des de l’Ajuntament volem fer un reconeixement a les persones majors d’Altea perquè creiem que s’ho mereixen. Comptem amb una població major important i desitgem que tinga una qualitat de vida important”.


En la 1a edició de la Setmana del Major van participar unes 100 persones, una xifra que Córcoles ha qualificat de “gran èxit”, per la qual cosa enguany es podran inscriure totes aquelles persones que ho desitgen sense nombre màxim de persones per taller.
Per a concloure Gemma Córcoles ha agraït a l’Obra Social de la CAM el patrocini de la II Setmana del Major.


Programa d’activitats


Dimarts 13
Grup 1 de 17 a 18:30h Taller “Dormir Bé” impartit pel psicòleg Juan Fco. Vidal. L’horari del segon grup és de 18:30 a 20:00h.


Dimecres 14


Taller “Relaxació i Estrés” impartit per la psicòloga Eva Vives en horari de 10 a 11:30 per al primer grup i d’11:30 a 13h per al segon grup.


A la vesprada, de 18 a 20:00h conferència “Previndre la dependència en persones majors: foment de l’autonomia personal”, ponent Olegario Tudela, Metge Geriatre.


Dijous 15
De 9:30 a 13:30h tindrà lloc el programa de revisió de la salut a càrrec de l’ATS Carmen Galindo.


De 17 a 18:30h taller de “Alimentació saludable” per al grup 1r impartit per Carmen Galindo i de 18:30 a 20:99h el segon grup.Divendres 16
De 17 a 17:30h Volta a peu intergeneracional.
De 17:30 a 18:00h Acte de reconeixement a persones majors.
De 18 a 19:30h Actuació del grup “Revival”

Pin It on Pinterest