Select Page

En la vesprada d’ahir, el Síndic de Greuges, José Cholbi, visitava el municipi d’Altea amb l’objectiu de donar a conéixer el significat de la Institució i les seues funcions com a Defensor del Poble a la Comunitat Valenciana. En el transcurs de la seua estada al municipi va estar acompanyat per l’alcalde Andrés Ripoll qui va invitar a Cholbi a estampar la seua rúbrica en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.
Les 18:00h eren quan el Síndic era rebut en la Plaça de l’Ajuntament per l’alcalde i l’edil d’Infraestructures, Santiago Ronda. Des d’allí es van dirigir al despatx d’Alcaldia, on es va dur a terme la compareixença pública. Durant la mateixa el Síndic explicava que en el seu propòsit estava donar a conéixer la Institució que presidix i les funcions de la mateixa. “Amb la nostra presència en els distints municipis busquem donar a conéixer el significat del Síndic de Greuges, la comesa principal del qual és vetlar pels drets i llibertats que assistixen a totes les persones davant de l’Administració local i autonòmica”, afirmava José Cholbi; a la qual cosa afegia, “el Síndic no està sotmés a cap mandat. Som independents a l’administració. No podem pertànyer a cap grup polític, ni comercial i ens hem de dedicar a defendre els interessos dels més necessitats”.
José Cholbi apuntava que es tracta d’una figura relativament jove que possiblement molts no coneguen , d’ací el seu interés per publicitar-la a través d’estes visites. En 1993 es posa en marxa la figura del Síndic de Greuges a la Comunitat Valenciana, i en 2008 han sigut presentades 3.700 queixes, de les quals el 80% han sigut estimades. “La majoria d’elles responen a qüestions referides a assumptes socials i el la Llei de Dependència la que més demandes està generant, però també toquem temes de Medi Ambient, Educació, Urbanisme, Agricultura, etc.”, aclarix Cholbi.
Després de les declaracions del Síndic, l’alcalde agraïa la seua presència a Altea en nom dels ciutadans del municipi i assenyalava, “esta visita és la mostra que el Defensor del Poble es preocupa pels ciutadans”; i recordava” , “és la persona a qui han d’acudir totes aquelles persones que se senten desvalgudes o maltractades per l’Administració, tant local com autonòmica”.
José Cholbi és el Quart Defensor del Poble en la Comunitat, darrere d’Arturo Lizón, Luis Fernando Saura i Bernardo del Roser. Des de 1995 la ciutat d’Alacant compta amb una oficina d’atenció al ciutadà, situada en la C/ Pascual Blasco núm.1. Per a més informació es pot telefonar al 900 21 09 70 o consultar la web www.sindicdegreuges.gva.es
La visita a l’Ajuntament del Síndic concloïa amb la firma del mateix en el llibre de visites del consistori.


 

Pin It on Pinterest