Select Page

Els consumidors podran recol·lectar i pagar els productes de manera directa evitant els intermediaris


L’edil d’Agricultura, Carolina Punset, ha presentat la posada en marxa del projecte “Pick your own” o “Tu mateix” a Altea, a partir del pròxim dissabte 16 de maig; dia que els consumidors podran adquirir directament del camp les fruites i hortalisses que desitgen procedents de dues finques que de moment s’han adherit a la iniciativa. «Aquesta és una forma de venda directa que evita els intermediaris, garanteix la frescor dels productes i proporciona un preu just», ha comentat la responsable del projecte.
Per a Punset, qui ha treballat en el projecte des de l’inici de la legislatura, «el Tu mateix proporciona un rendiment extra a les finques; és una forma de fomentar el consum de productes locals i de mantenir el paisatge».
«El Tu mateix és una solució innovadora que pot fer que a la gent li compense mantenir el seu camp i per tant el nostre paisatge», ha afegit la responsable municipal d’Agricultura. La inauguració tindrà lloc dissabte que ve i per a tal fi, Agricultura ha disposat d’un minibús que eixirà a les 12:00 h de l’estació de servei que hi ha en l’Av. Juan Alvado amb l’objectiu de recórrer els horts urbans i les dues finques que participaran en el Tu mateix.
Segons els detalls aportats per l’edil, les finques que s’obrin a la venda directa són la de Vicente Zaragozí en la Lloma –prop del Club Hípic-, en la qual es podran recol·lectar cítrics i nispros; així com adquirir mel i derivats d’aquests productes; la segona finca està situada en ple nucli urbà, en l’Av. Juan Alvado i pertany a Pepe Ripoll. En aquesta segona finca seran les verdures i hortalisses els productes a adquirir.
L’horari en el qual els usuaris podran anar a recol·lectar i comprar els productes són: en la finca de fruites de Vicente Zaragozí els dissabtes i diumenges de 10 a 19 h i en la finca d’hortalisses i verdures de Pepe Ripoll, les hores d’obertura al públic seran els dilluns, dijous i divendres de 17 a 20 h.
Des d’Agricultura es considera que un terç dels residents estrangers a Altea són consumidors en potència d’aquest sistema, ja que el coneixen dels seus països d’origen.
Per concloure, Carolina Punset ha apuntat que s’han dissenyat unes bosses biodegradables que estaran a la disposició dels usuaris per a la recol·lecció i posterior trasllat a casa dels productes que adquirisquen. A més, els usuaris habituals podran utilitzar unes cistelles que després necessàriament s’han de tornar.
«Espere que aquest projecte tinga el mateix èxit que està tenint el d’horts urbans i a poc a poc la diversitat de les finques adherides a aquest siga major», ha puntualitzat la regidora d’Agricultura.

Pin It on Pinterest