Select Page

El pròxim diumenge 18 de gener, a les 19 h en Palau Altea, tindrà lloc una nova estrena teatral de la companyia alteana Albalateatre: «El sopar dels Idiotes» una comèdia adaptació de l’obra «Le Diner de Cons» de Francis Veber; així ho han donat a conéixer el Regidor de Cultura i Palau Altea, Miquel Zaragoza, el President de la companyia teatral, Paco Lloret i el Clavari de les festes de Sant Joan 2009, Antonio Llinares.
Segons ha explicat l’edil de Cultura, «la representació entra dins del conveni de col·laboració existent entre l’Ajuntament i Albalateatre, que posa en escena una sèrie d’obres a l’any a canvi de l’ajuda consistorial».
«És una obra divertida en la qual els assistents no deixaran de riure, per això convide a tots a que col·laboren amb les festes de Sant Joan», ha afegit Miquel Zaragoza.
En representació del grup de teatre, el seu President, Paco Lloret, ha comentat que l’obra és una adaptació de la de Francis Veber, de la qual s’han fet diverses versions i totes han tingut un gran èxit.
«El sopar dels idiotes» té una durada de 90 minuts en la què un grup d’amics es reuneix per a sopar. Una cita en la qual lluiten per tenir l’honor de dur al convidat més idiota. En aquesta ocasió, Pere Canut ha trobat al major idiota que pot existir sobre la terra; Francesc Pinyol; un funcionari d’Hisenda obsessionat amb la construcció de monuments històrics amb mistos. Abans d’anar a sopar, el Sr. Canut decideix convidar-lo a sa casa per a saber-ne una mica més d’ell i en aquest moment comença l’embolic. Pobre senor Canut, no sap que ha convidat a un autèntic malastruc, un mestre en provocar els pitjors malsons.
En nom de Albalateatre Lloret s’ha manifestat satisfet per l’estrena d’una nova obra de teatre, la sisena des que es va fundar la companyia a l’abril de 2006, en aquest cas a benefici d’una de les festes del municipi. «Assegure a la gent que acudisca a Palau a l’estrena, que estarà rient des del minut zero fins que acabe l’obra», ha conclòs el president d’Albalateatre.
Per la seua banda, Antonio Llinares, Clavari de les festes de Sant Joan 2009, ha agraït tant a Albalateatre com al Consistori la cessió dels beneficis de la representació a la Comissió que presideix.
Llinares ha puntualitzat que les entrades es poden adquirir ja a la Carnisseria Orquín, Ferreteria El Racó, de la mà de la Comissió de Festes o el mateix dia de la representació a Palau.
La direcció de l’obra corre a càrrec de Sonia Cabrera i la fitxa tècnica està composta per Paco Such, Pere Canut; Juani Hernández, Cristina Mondragón; Vicente Lloret, encarnant a Francesc Pinyol; Inma Pérez, com a Marlena; Maties Serrat, Just Roig; Macià Zaragozí, Lluis Rossic i Joan Carratalá com a Meneu veu en off.

Pin It on Pinterest