Tindrà lloc del 18 al 27 d’octubre amb la participació de 16 establiments alteans.
Altea celebrarà del 18 al 27 d’octubre un nou esdeveniment gastronòmic. En aquesta ocasió la cuina internacional serà la protagonista, i sense eixir de la localitat, els comensals que participen de les jornades podran degustar una variada i exquisida varietat de menús de la cuina peruana, equatoriana, austríaca, brasilera, argentina, marroquina, nepalesa, noruega, anglesa, mexicana, romanesa i tailandesa.
La regidoria de Comerç i l’Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea, AHEA, presentaven aquestes jornades, que per primera vegada, s’han posat en marxa a Altea amb una gran acceptació. Han sigut 16 els establiments que s’han sumat a la iniciativa com els restaurants E-Tika, Mana Lounge-Beach, El Austriaco, Boteco del Bustamante, Sargantana, Ca Mezquida, El Tajín de Oro, Himalaya Tandoori, Casa Vital, Bodegón Tío Ennio, Shabby Chic, Rumors, Eukaliptus, Orale Wey, Bar Ángela i Siam Beach. Tots ells oferiran propostes culinàries totalment inaccessibles si no es fa escala pel continent europeu, o es viatja a Amèrica, Àsia o Àfrica.
Segons el regidor de Comerç de l’Ajuntament d’Altea, José María Borja, “es tracta d’una nova proposta gastronòmica, que ve avalada per la gran varietat de restaurants que tenim a Altea, no sols de cuina autòctona, sinó de molts i diferents països de tot el món”. Per a Borja, la jornada gastronòmica també serà una bona oportunitat d’ampliar l’oferta turística de la localitat, “es tracta de restaurants que conviuen amb nosaltres i que ens permeten conéixer altres cultures amb els seus productes i les seues tradicions. Per això, sense eixir d’Altea es podrà degustar una gastronomia de qualitat, a qual més interessant i elaborada que ens sorprendrà”, va destacar l’edil de comerç alteà que va voler agrair a tots els establiments participants, molts d’ells que per primera vegada s’uneixen a aquesta mena d’esdeveniments gastronòmics, el seu esforç i dedicació.
Per la seua part el president de l’Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea, AHEA, Juan Abril, va recordar que des de l’associació s’han organitzat per a enguany un total de set jornades gastronòmiques. Segons Abril, “organitzem sempre amb l’afany de fer esdeveniments distints perquè tots els establiments puguen treballar a Altea”, i va recordar als presents que “AHEA està oberta a tots els restauradors i empresaris del sector al fet que sumen i s’associen per a fer més forta l’associació i així poder posar en marxes més activitats”.
Mario Ayús de l’empresa organitzadora Gastro Eventos, va recordar que la posada en marxa d’aquesta primera edició de “Cuina Internacional” no ha sigut fàcil. Segons Ayús “teníem problemes en anys anteriors per a aconseguir tirar avant l’esdeveniment, però en aquesta ocasió ha sigut una aposta forta, en una localitat com la d’Altea que era el lloc ideal”. De fet, prova de l’èxit de la jornada en aquesta primera edició és la participació de deu nous establiments, que fins ara no havien estat en cap esdeveniment gastronòmic. El responsable de Gastro Eventos va avançar que en “l’elaboració dels tríptics i fotografies que acompanyen a la difusió d’aquest esdeveniment gastronòmic, ens hem portat moltes sorpreses amb productes que eren totalment desconeguts per a nosaltres i que seran del grat del públic que participe”. Finalment, Mario Ayús va apuntar que tota la informació de les jornades estarà disponible en l’App de Gastro Eventos i les seues xarxes socials, a més d’en els fullets impresos i les xarxes socials municipals; al mateix temps que ha recordat que, com en la resta de jornades gastronòmiques, s’incentivarà la participació amb un sorteig de regals entre els comensals assistents com són una nit d’hotel per a dues persones a l’Hotel Meliá Villa Gadea, 50 càpsules de café Artidi i un pack de degustació de café Candelas.
Les jornades compten també amb la col·laboració de Cañavate Distribuciones i en el seu nom Javier Cañavate, ha agraït el que AEHA i l’Ajuntament d’Altea hagen comptat de nou amb la seua participació, assenyalant que “és una magnífica idea que permetrà implicar una gran varietat de restaurants”. Cuina Internacional.pdf