Select Page

El Jutjat Contenciós número 1 d’Alacant ha dictat una sentència en què desestima el recurs jurisdiccional interposat per ASA PARKINGS, S.L. contra els acords adoptats pel Ple de l’Ajuntament d’Altea l’abril i el juliol del 2023. Així ho dóna a conèixer l’edil d’Infraestructures, Aurora Serrat.

Com explica la regidora, ASA PARKINGS, S.L., concessionària del servei integral d’aparcaments del Municipi, va impugnar els acords que iniciaven el procediment per anul·lar el contracte de concessió, al·legant una suposada vulneració dels seus drets constitucionals i un abús de dret per part de l’Ajuntament. Tot i això, el Jutjat ha considerat que l’actuació de l’Ajuntament ha sigut correcta, permetent així que el procediment d’anul·lació del contracte continue.

En paraules d’Aurora Serrat, “l’Ajuntament, amb el suport del Consell Jurídic de la CCVV, ha argumentat que el contracte és nul per incomplir normes bàsiques, ja que deixava a la voluntat de la concessionària l’execució de cinc aparcaments, permetent només la construcció d’un, cosa que ha generat dificultats d’aparcament al municipi i un dany a l’erari públic. Actualment, l’Ajuntament ha invertit més de 250.000 euros en lloguers de parcel·les per satisfer les necessitats d’aparcament dels usuaris, necessitat que hauria estat coberta per la concessionària amb la construcció dels quatre aparcaments restants”.

“Però no només això”, apunta Serrat, que afegeix que “d’un contracte que inicialment no obligava l’Ajuntament a finançar el servei, l’empresa pretén cobrar més de 18.000.000 euros per vehicles de tercers dipositats al Dipòsit Municipal, basant-se en un document signat tres anys després de la concessió. Per fer-se’n una idea, es pretén cobrar a l’Ajuntament 40.000 euros per cada bicicleta abandonada”.

El Jutjat contenciós número 1 obri la via a seguir endavant amb el procés, en sentenciar que no hi ha hagut vulneració de drets i que el retard en la tramitació de l’expedient no implica mala fe, abús de dret, ni perjudici per a l’empresa, ja que com afirma el Jutjat: “per a la comprovació dels termes de l’adjudicació del contracte, que era de l’any 1994, es va constatar la manca d’expedient a l’arxiu de contractació, cosa que va fer necessari comprovar tota la comptabilitat de l’Ajuntament des de 1994 fins que apareix la mercantil Asterita Inversions -hui ASA Parkings-; constant també la desaparició de l’expedient relatiu al present contracte de l’any 2000, cosa que va obligar a una recomposició del mateix”.

Tot i que queden judicis pendents, l’Ajuntament continuarà amb la voluntat d’anul·lar el contracte per protegir la Hisenda municipal i alliberar els aparcaments no executats per la concessionària, per tal de poder realitzar-los al municipi, així com dotar-lo d’un sistema modern d’ORA ”. Acaba asseverant la responsable municipal d’Escena Urbana, Aurora Serrat.

 

Pin It on Pinterest