Aquest matí s’ha clausurat l’esdeveniment gastronòmic Altea Burguer Gourmet i s’ha donat per finalitzat l’Altea Gastronómica 2025.
Presents a la roda de premsa, realitzada a les instal·lacions d’AHEA, han estat l’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí; el regidor de Comerç, José María Borja; el president d’AHEA, Juan Abril; representants de Cañavate; i l’equip organitzador d´este esdeveniment, encapçalat per Mario Ayús de Gastro Eventos.
Durant la trobada s´ha realitzat un balanç general de l´edició i s´han donat a conèixer els resultats de les valoracions del públic i del jurat especialitzat.
En aquesta edició, el primer premi ha recaigut al Restaurant E-Tika que ha aconseguit la màxima puntuació amb la seua proposta “La Cevichita”.
El segon lloc ha sigut per a Tío Ennio amb “Wonder 2.0”, mentre que el tercer lloc l’ha obtingut el restaurant Ombú amb la seva creació “La Caprichosa”.
Pel que fa al premi del públic, que recull les valoracions emeses per les persones que van consumir i van votar durant l’esdeveniment, l’establiment guanyador ha sigut Ombú amb “La Caprichosa”.
Després del lliurament de guardons als restaurants, s’han fet entrega dels premis destinats als participants de l’Altea Gastronómica 2025 consistents en sopars i packs de vi entre els que van tastar les propostes dels establiments i van emetre el vot a través de la plataforma habilitada.
Segons el regidor de Comerç “Altea torna a demostrar que el seu calendari gastronòmic és un dels més vius i creatius de la província i la regidoria sempre està al costat de tots els hostalers i empresaris. L’Altea Burger Gourmet 2025 ha convertit en un plat tan internacional com l’hamburguesa en una exhibició de talent local, producte”.
En aquesta edició han participat 19 establiments que competien pel títol a la Millor Hamburguesa d’Altea 2025, una xifra que reflecteix el potencial gastronòmic del municipi i el compromís dels seus professionals amb la innovació i l’excel·lència.
L´Associació d´Hostalers i Empresaris d´Altea (AHEA), organitzadora de l´esdeveniment, ha posat en valor aquest esforç. “Els restaurants se superen cada any”, va afirmar el president, Juan Abril, durant la presentació.
L’alcalde de la localitat, Diego Zaragozí, ha felicitat l’organització “que treballa perquè aquest tipus d’esdeveniments siguen reconeguts tant ací com fora i també donar l’enhorabona als participants que treballen amb esforç per oferir el millor que tenen. Zaragozí afegia que “aquesta edició de l’Altea Burger Gourmet 2025 no és només un concurs gastronòmic sinó que és un impuls directe a l’hostaleria alteana durant la temporada baixa. Amb propostes que fusionen creativitat i producte de proximitat, l’esdeveniment reafirma el posicionament d’Altea com a destinació culinari en plena evolució”.












