Select Page

Dissabte 10 d’agost a Villa Gadea i rodalies.

Hui, l’edil de Benestar Social i Igualtat, Anna Lanuza, acompanyada pels tècnics de les diferents àrees, ha informat sobre la presència, al recinte del Castell de l’Olla, de la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, la UPCA; un Punt Violeta i un Punt Arc Iris, la missió del qual és oferir informació i prestar ajuda perquè el multitudinari esdeveniment del Castell de l’Olla transcorra sense agressions sexuals que calga lamentar i amb el respecte que es mereixen totes les persones.

“Tindrem el Punt de la UPCA, que és la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives, encapçalada per la psicòloga Paloma Andrés; el Punt Arc Iris, que l’any passat va estar present al Castell de l’Olla per primera vegada i els responsables del qual serà l’entitat Alacant Entén i el Punt Violeta que torna a estar present en un altre esdeveniment del nostre municipi, que estarà coordinat per Cruz Roja”. Ha explicat la responsable municipal de Benestar Social i Igualtat, que ha matisat que “hem volgut que els tres punts estiguen presents perquè és important que la gent, sobretot jove, sàpiga que hi ha moltes maneres de divertir-se estant de festa sense caure en mals hàbits com pot ser el consum desmesurat d’alcohol i productes nocius per a la salut”.

Així mateix, Lanuza ha posat en relleu la disponibilitat de l’aplicació AlertCops per a dispositius mòbils, a través de la qual qualsevol persona, amb independència del seu idioma, origen o de les seues discapacitats auditives o vocals, pot comunicar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat -Policia i Guàrdia Civil- una alerta, informació, dada o notícia sobre un acte delictiu o incidència de seguretat del que és víctima o testimoni, d’una manera ràpida, directa, discreta i eficaç. “És important fer servir mig minut descarregant esta aplicació al mòbil perquè pot ser de molta ajuda. Fins i tot a l’aplicació hi ha un dispositiu en què es pot incorporar els membres de la família que cadascú considere, per estar en contacte permanent, per estar ubicats i també per rebre els avisos de SOS que es puguen enviar als Cossos de Seguretat ”. Ha afegit Lanuza.

Segons ha apuntat la regidora, els Punts, a més d’estar ubicats físicament a Villa Gadea, estaran presents a l’estació del tren de l’Olla d’Altea, a partir de les 20.00 h, per informar els milers de persones que arriben aquella nit, per oferir informació i també per donar a conèixer els mecanismes d’ajuda que es poden trobar al Punt Violeta, Arc Iris i UPCA.

“A més, este any hem volgut donar força a la cartelleria i difusió al telèfon d’atenció a les víctimes de violència sexual que posa en marxa la Generalitat Valenciana i que és el 900 22 00 22”. Ha puntualitzat la regidora.

Per la seua banda, Paloma Andrés, responsable de la UPCA, ha parlat del servei que la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives oferirà a la nit del Castell de l’Olla amb un Punt Taronja que gestionarà l’empresa Tindalla, especialista en conductes addictives i coordinada per la pròpia responsable de la unitat. “La campanya se centra en la prevenció del consum d’alcohol baix el lema Coneixement i bona lletra”. “Tenim alcoholímetres per a la gent que vulga mesurar el seu nivell d’alcohol per poder anar al cotxe i estarem donant informació sobre el consum d’alcohol i altres drogues. Fins on pots beure o què és millor fer a les festes? També tenim un circuit de visió borrosa que amb unes ulleres simulen els efectes de l’alcohol. Tindrem un photocall, entre altres accions.” Especifica Paloma Andrés.

Dels punts Arc Iris ha parlat Braulio Cencerrado, Coordinador de l’àrea municipal de Benestar Social, que s’ha referit als objectius del Punt Arc Iris; “que són informar i sensibilitzar, que la gent del col·lectiu LGTBIQ+ es puga sentir protegida i oferir una imatge d’Altea com a municipi obert que acull i respecta qualsevol persona amb independència de la seua orientació sexual”.

A més, Cencerrado ha recordat que “estes no són accions puntuals, sinó que s’emmarquen als Plans Municipals que té l’Ajuntament d’Altea com són el Pla d’Igualtat i lluita contra la violència de gènere; el Pla Municipal de Drogodependències i el més recent que es va aprovar al juny que és el Pla Municipal de Diversitat LGTBI. Amb estes accions estem donant resposta institucional als acords adoptats”. Cencerrado ha acabat recordant que, igual que està el 016 per atendre les víctimes de violència de gènere, ara s’ha posat en marxa un telèfon nacional, el 028, per atendre el col·lectiu LGTBI.

Finalment, Nati García, responsable tècnica de l’àrea d’Igualtat, ha recordat que igual que l’any passat els Punts Violeta al Castell de l’Olla estaran gestionats per la Creu Roja i ha destacat la figura del voluntariat. Xics i Xiques que aquesta nit col·laboraran per sensibilitzar en el tema del respecte i gaudir d’unes festes lliures d’agressions sexuals i masclistes. García ha qualificat de “destacat” el treball que es realitza a Altea per evitar este tipus d’agressions i ha desitjat que el municipi es convertisca en un exemple de respecte a la identitat sexual i a les dones perquè puguen gaudir de la nit sense patir cap mena de agressió.

Anna Lanuza ha acabat agraint les col·laboracions que faran possible que al gran esdeveniment del Castell de l’Olla hi siguin presents aquests punts d’informació i conscienciació i ha llançat un missatge a la ciutadania que diu que, “és possible divertir-se, tenir espais lúdics, espais festius des del respecte. Començant pel respecte a un mateix, la nostra persona i la nostra salut i per això la presència de la UPCA, i el respecte per a la gent que tens al voltant”. “Tant de bo que aquests punts només ofereixin informació i no hagin d’atendre qualsevol incident que atempti contra la llibertat de les persones”. Ha acabat dient la responsable de Benestar Social i Igualtat, Anna Lanuza.

Pin It on Pinterest