Select Page

El municipi instal·la panells, fletxes i faristols amb codis Navilens i recull la informació turística a Braille als faristols de la Platja del Bol.

L’Ajuntament d’Altea, amb la col·laboració de Turisme de la Comunitat Valenciana i el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, emprèn aquesta actuació emmarcada en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació que va aconseguir en 2022, que ascendia a prop de 4 milions d’euros en actuacions en benefici de la sostenibilitat i la modernització dels recursos de la ciutat, tant per als seus propis habitants com per al turisme.

El projecte d’Itineraris per als vianants senyalitzats entre recursos turístics i pàrquings, recull la instal·lació de diferents tipus de senyals verticals a la ciutat.

Des de la regidoria de Turisme, Xelo González asegura que “en els principals aparcaments d’Altea s’han col·locat uns tòtems amb la informació necessària per a arribar, a peu, des d’aquests als principals atractius culturals i patrimonials de la ciutat. A més, s’han col·locat pals amb fletxes de canvis de sentit en els encreuaments necessaris. I, per completar aquesta actuació, s’han col·locat quatre faristols a la zona renovada del front litoral, que condueixen al vianant cap a les rutes Bé d’Interès Cultural que té Altea.”

D’altra banda, i sempre en la línia de contemplar totes les característiques del turisme que visita la ciutat o dels mateixos residents d’Altea, tota la senyalètica té assignats codis Navilens, una eina que permet a les persones amb diferents capacitats visuals descarregar la informació recollida en els senyals, fins i tot ampliada i també les indicacions del rumb a seguir.

Germán Manjón, regidor de Noves Tecnologies afirma que “per a nosaltres és un repte particular facilitar la visita de la nostra ciutat a aquelles persones que compten amb algun tipus de discapacitat sensorial. Ja publiquem la informació turística a Braille en uns quaderns que el turista pot sol·licitar al TouristInfo local i ara apostem per incloure, a més dels codis Navilens en tota la senyalització de vianants instal·lada, la informació dels senyals del front litoral a Braille. Pensem que els faristols queden a una altura accessible a qualsevol persona i permeten seguir la lectura amb el tacte d’una manera senzilla”.

El municipi segueix així amb la seua aposta per l’accessibilitat universal en les actuacions que es duen a terme, pensant sempre a facilitar al màxim qualsevol activitat. Per això que fa molt de temps que col·laboren amb associacions que orienten les actuacions per tal d’aconseguir que tot el turisme, i també la ciutadania, gaudeixin de tots els recursos i serveis que es posen a la seva disposició. Així, des de fa molts anys, s’utilitzen les opcions de lectura fàcil, codis Navilens, audioguies o també l’escriptura en Braille.

Pin It on Pinterest