Select Page

Esta localitat és pionera en la suspensió temporal de noves llicències alhora que fa participar a la ciutadania per regular-les.

La Corporació Municipal va rebre ahir al Ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy. L´objectiu era tindre una reunió de treball amb el primer edil, Diego Zaragozí, els portaveus dels grups de l’Equip de Govern, i el regidor de l’àrea, Jose Orozco, sobre el Pla del Ministeri per investigar la publicitat de vivendes turístiques sense llicència.

L’Ajuntament d’Altea ha expressat el seu interés a col·laborar amb la investigació que està duent a terme el Ministeri sobre la publicitat de vivendes turístiques sense llicència. Segons l’estudi fet, un 9,2% de les vivendes oferides a plataformes digitals a Altea no tenen llicència turística, i més d’un 12% del total de vivendes del municipi es destinen a esta activitat.

Es tracta d´una iniciativa, comunicada a la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies)  des de la Direcció General de Consum, que busca abordar la problemàtica de les vivendes turístiques en el nostre municipi i el seu impacte en l’economia i la qualitat de vida de la ciutadania alteana.

L’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, valora molt positivament la visita del Ministre afirmant que “hem sigut pioners amb la suspensió temporal de noves llicències alhora que fem un estudi per diagnosticar, estudiar i participar amb la ciutadania per a ordenar i regular la vivenda turística en Altea, i en cas que siga necessari, poder prendre mesures que alleugeren la pressió turística en determinades zones del poble, i estem molt contents que el Ministeri s’haja interessat pel nostre treball”.

El regidor d’Urbanisme i Medi ambient, Jose Orozco, ha assenyalat que “l’estudi, que ja està en marxa en este moment, busca fer un diagnòstic real que tinga en compte els beneficis i els impactes de la vivenda turística al poble d’Altea. És un treball de camp, consulta i participació ciutadana per a aconseguir una proposta de regulació que es sustentarà en dos línies bàsiques: la protecció del dret a la vivenda i la protecció de l’entorn urbà. Tot això, tenint en compte variables com la mobilitat, la contaminació i la sobreexplotació dels espais naturals; o el manteniment de la identitat cultural que faça d’Altea un destí d’una experiència autèntica i no d’una cultura de consum superficial”.

Pin It on Pinterest