Select Page

Aurora Serrat: “vull fer una crida a la ciutadania perquè tot l’esforç i la inversió és en va si no es respecta al màxim l’horari de llençar les escombraries”.

Amb l’objectiu de combatre les males olors que desprenen els residus en estes dates tan caloroses, des de La Pública d’Altea s’ha procedit, un any més, a col·locar plaques desodorants a tots els contenidors soterrats de la localitat inclosa la zona d’Altea la Vella.

En paraules de la responsable municipal d´Escena Urbana i Empresa Pública, “entenem que és un servei per a la ciutadania. Està funcionant molt bé. Alguns veïns que tenien esta problemàtica han notat un gran canvi”.

“El sistema consisteix a instal·lar plaques desodorant que contenen una sèrie de productes i que realitzen dos funcions principals” explica l’edil, que afegeix que “d’una banda aprofiten els corrents interns d’aire per acabar amb els bacteris que provoquen la mala olor i per un altre emeten una olor de cítric, de manera que l’objectiu no és emmascarar l’olor, sinó eliminar-lo totalment”.

Col·laboració ciutadana

Serrat recalca que “actualment quant a neteja, tant dels diferents contenidors com de les zones limítrofes, s’està realitzant una gran feina per part dels operaris de La Pública” i fa una crida als veïns i veïnes d’Altea perquè baixen les escombraries a la nit, sobretot en esta temporada estival. “Tot l´esforç i la inversió és en va si no es respecta al màxim l´horari de baixar les escombraries, ja que les bosses fermenten amb les altes temperatures que s´assoleixen durant el dia en este tipus d´instal·lacions”.

Des de La Pública es recorda a la ciutadania respectar l’horari per treure les escombraries, a partir de les 20 h. de la nit fins a les 00.00 hores, en horari d’estiu; llançar les escombraries higiènicament en bosses ben lligades, per tal de no provocar males olors, ni molestar la resta de veïns, així com no emmagatzemar les escombraries fora dels contenidors; deixar les bosses d’escombraries fora dels contenidors o baixar-les fora de l’horari establert, són faltes recollides a les ordenances municipals que poden comportar una multa; col·laborar en la recollida selectiva de residus, dipositant els diferents envasos, vidre, plàstic, cartrons, etc. al seu contenidor corresponent i comprimir-los al màxim, evitant així que els contenidors se saturen amb residus, especialment els d’envasos i cartró; no llençar electrodomèstics, matalassos, estris, mobles o productes contaminants. Hi ha un Punt Net per poder dipositar-los; no abocar cendres als contenidors ja que es genera un greu perill dincendi.

Punt net

El punt net d’Altea està habilitat a la partida Cap Blanc. L’horari és de dilluns a divendres de 8.30 a 13.30 h, i les vesprades de dilluns i dimecres de 15.30 a 18.30 h. Per facilitar que la ciutadania puga dipositar els estris que no necessite a la deixalleria, La Pública també ofereix este servei els dissabtes i diumenges, previ avís al telèfon 645 920 026 i d’esta manera poder acordar una hora eixe mateix dia per dipositar els estris, mobles, electrodomèstics i material elèctric i informàtic. És un servei totalment gratuït.

A més cal destacar que La Pública compta també amb un servei gratuït de recollida acordada d’estris i electrodomèstics, telefonant al 966 881 903.

 

Pin It on Pinterest