Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de l’Oficina de Projectes Europeus i IES Bellaguarda, estan preparant la celebració del 9 de Maig, Dia d’Europa, que tindrà lloc a la Plaça José María Planelles, Plaça de l’Ajuntament .

Com recorda l’edil de Projectes Europeus, esta data marca l’aniversari de la coneguda com a “Declaració Schuman”, en què fa 70 anys el polític francès va exposar les seues idees sobre una nova forma de cooperació política, donant lloc a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, el primer pas de l’actual Unió Europea.

El programa d’activitats partirà amb la lectura d’un manifest per part de les autoritats locals, que començarà a les 10:00 h.

Posteriorment es donarà pas a la interpretació de l’himne d’Europa i a la inauguració d’una exposició sobre els diferents estats que conformen la Unió Europea, ambdues activitats realitzades pels alumnes de l’IES Bellaguarda.

A les 12.00h i també des de la Plaça de José María Planelles, començarà una sèrie d’entrevistes en directe amb Radio Altea que obriran Germán Manjón, regidor de Projectes Europeus de l’Ajuntament i Paloma Verdú, responsable d’EuroAltea, l’Oficina de Projectes Europeus. En les dites entrevistes es donarà a conèixer la tasca de l’Oficina i els diferents programes i projectes internacionals gestionats des del nostre Ajuntament.

Posteriorment es donarà veu a diferents participants en alguns dels darrers projectes europeus gestionats per EuroAltea, com són la mobilitat juvenil Erasmus+ realitzada a Molfetta, Itàlia, per part d’estudiants de l’IES Altaia; el Programa Eurodisea per a la realització de pràctiques laborals a l’estranger; el projecte CoGreenEU, en matèria de canvi climàtic o el projecte d’Escoles Ambaixadores del Parlament Europeu, un dels socis del qual és l’IES Bellaguarda.

En estes entrevistes s’exposarà l’experiència dels participants als projectes esmentats i com estos ajuden a transformar positivament la nostra ciutat.

Durant la trobada, a més, s’informarà la ciutadania de la importància de participar a les properes eleccions al Parlament Europeu, que tindran lloc el 9 de juny.

Per a més informació sobre els programes i projectes gestionats des de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament, EuroAltea, podeu contactar al correu europa@altea.es , o seguir-la a @euroaltea.

Pin It on Pinterest